12.00 uur - Intocht Dokkum  

wortelDe landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Dokkum. De goedheiligman vaart met zijn pieten de vestingstad in het noorden van Friesland binnen. Burgemeester Waanders van de gemeente Dongeradeel is trots en blij dat de keuze van Sinterklaas dit jaar op Dokkum is gevallen. "Fantastisch nieuws voor Dokkum en de regio Noordoost-Fryslân, we gaan Sinterklaas heel hartelijk welkom heten!"  

Vorig jaar kwam Sinterklaas aan in Maassluis in Zuid-Holland.

npo zappDe stad Dokkum is vooral bekend van de moord op Bonifatius in 754, net als Sinterklaas een bisschop. De goedheiligman lijkt zich bewust van de risico's.

De intocht wordt live uitgezonden.Dokkum in de winter ANP

 


Leuk dat je een kijkje neemt bij het Sint Nicolaascomité
 


Het Sint Nicolaascomité Geertruidenberg Raamsdonksveer organiseert met heel veel plezier in november en december diverse Sintactiviteiten. Een spetterende Intochteen steeds drukker bezochte Uittocht. Wij laten alle kinderen uit Geertruidenberg en Raamsdonksveer genieten tijdens een Kindermiddag vol zang en dans. Sint, Pieten en de muzikale Pietenband brengen een bezoek aan ‘t Anker  en ieder jaar worden enkele kinderen uitgenodigd voor het bijzondere Sinterklaasontbijt.

Voor vragen kun je terecht op de Contact-pagina. En wat leuk, Kinderen kunnen een briefje schrijven aan Sinterklaas.