Afdrukken

Geniet mee met alle voorbereidingen

Spanje - Sint en de Pieten hebben genoten van een paar maanden rust. Maar beginnen nu langzaamaan de dagen af te tellen. Ze kijken uit naar hun bezoek aan Nederland. En ze zijn niet de enigen.

Dingeman, de vriend van Sinterklaas, kan niet wachten tot het zover is. Hij houdt op zijn kalender dan ook precies bij wat er komende periode weer allemaal staat te gebeuren.

En hij houdt jullie daar graag van op de hoogte via zijn speciale SintVlog! Vanaf maandag 30 oktober kijk je met hem mee via SLOG TV.

foto dingeman 2017 01

Het lijkt nog zo kort geleden dat we de pakjesboot uitzwaaide in de Passantenhaven, het jaar is omgevlogen. Of duurde het voor jou toch echt te lang? Hoe lang of kort het ook duurde, we kijken nu allemaal met spanning uit naar de dag dat ze aankomen in onze gemeente. Sint en de Pieten zijn druk bezig met alle voorbereidingen. De emmers met sop zijn niet aan te slepen. De stoomboot wordt gepoetst, de staf is weer blinkend schoon en ook Amerigo krijgt een goede sopbeurt. Alle pakken, petten en veren worden gewassen en natuurlijk worden ook de mantel en mijter niet vergeten. Maar niet alleen Sint en de Pieten zijn druk in de weer ook het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) heeft al de nodige voorbereidingen getroffen. Om zeker op tijd klaar te zijn voor het bijzondere bezoek.

 

Geniet mee via TV

Maar niemand heeft het er zo druk mee als de vriend van Sinterklaas. Dingeman telt al vanaf 6 december vorig jaar de dagen af tot aan het bezoek van zijn beste vriend. En natuurlijk gaat hij zijn best doen om al voor de intocht iets van Sinterklaas en de Pieten te horen. Hij weet dat hij niet als enige uitkijkt naar het geplande bezoek. Daarom laat hij graag alle kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s meegenieten van alle voorbereidingen tot aan de intocht. Vanaf 30 oktober tot aan de intocht kijk je op maandag én donderdag mee met alle avonturen van Dingeman. Zo kun je samen met hem aftellen naar de aankomst. En houd je meteen in de gaten of dit jaar alles vlekkeloos verloopt. Beide dagen kijk je om 11.00, 16.00 of 17.30 uur naar de nieuwste SintVlog op SLOG TV. En heb je hem toch gemist de aflevering komt ’s avonds ook op de Facebookpagina Sint GBRV te staan.

 

Ieder jaar spannend

Er zijn al heel wat bezoeken aan ons koude kikkerland gebracht, toch blijft het ieder jaar spannend. Verloopt de reis goed, zijn ze niets vergeten in te pakken en zijn alle Pieten wel aan boord? Dat wordt straks weer samen zingen in de haven. En er met Dingeman voor zorgen dat Sint en de Pieten ook dit jaar veilig aankomen. Wat zijn we allemaal blij als ze met beide voeten aan wal staan. Want er kan heel wat misgaan voordat ze de Passantenhaven binnenvaren. Gelukkig komt het ieder jaar dik in orde. Wat fijn dat we dit jaar extra goed op de hoogte blijven via de SintVlog.

foto 2016 aankomst

 

Jaarlijks feestje

Natuurlijk is de hele Sinterklaasperiode een feest. Maar de aankomst van Sinterklaas en de Pieten blijft het meest bijzonder. Zaterdag 18 november komen ze aan in Dokkum. En het SNCGBRV is zeer vereerd dat de Sint op zondag 19 november de Passantenhaven aandoet. Maar een intocht met alleen een stoomboot is natuurlijk niet compleet. Met jullie, kinderen, ouders, grootouders en alle andere Sint liefhebbers, maakt het Sint Nicolaas Comité er weer iets bijzonders van. Wij hopen dat jij bij bent, want het wordt één groot feest. Om 12.30 uur heet Dingeman jullie graag welkom aan de haven en kan de show beginnen. En dan samen wachten tot de pakjesboot de haven binnenvaart. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats, dus kom zoveel mogelijk te voet.

 

Kindermiddag Dongemond

Omdat we Sint en de Pieten bijna een jaar hebben moeten missen, gaat het feest ’s middags gewoon door. Kom jij ook naar de kindermiddag op het Dongemond College? Na de intocht wandelen de Pieten richting Raamsdonksveer en jij loopt gezellig met ze mee. Sinterklaas en Hoofdpiet volgen als laatsten. Wil jij dansen en zingen met de Pieten, heb je wat speciaals te vertellen aan Sinterklaas of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Zorg dan zeker dat je er bij bent. Vanaf 1 november zijn de toegangskaartjes verkrijgbaar bij Foto Toon Siemons en T&Espresso in Raamsdonksveer en bij Bloemcreatief in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start, maar de deuren van het Dongemond College gaan al eerder open.

 

Blijf op de hoogte

Dingeman houd je helemaal op de hoogte via de SintVlog. Maar natuurlijk kun je ook alle activiteiten met tijden, foto’s en nog veel meer vinden op Sint GBRV. En voor nog meer leuks kun je op deze website kijken.