Hoe gaan de voorbereidingen in Spanje?

In 2020 geen intocht en kindermiddag, maar Sint en Pieten gaan er zeker voor om gewoon naar Nederland te komen en jullie allemaal te zien. Helaas verlopen de voorbereidingen wat trager dan voorgaande jaren. De poetsdoeken om de pakjesboot te laten glimmen, worden nu vooral gebruikt om alle de neuzen van alle Snotterpieten te poetsen. Hopelijk verlopen de verdere voorbereidingen wat soepeler.

l2 vertraagde voorbereidingen 27 10 2020Coronacrisis of niet, Sinterklaas doet er alles aan om zijn jaarlijkse bezoek aan Nederland gewoon door te laten gaan. Hij houdt netjes afstand van alle Snotterpieten en in de gezamenlijke ruimtes dragen Sint en Pieten allemaal netjes een mondkapje. Sint slikt op tijd zijn Sintvitamine en start iedere dag met een gezonde wandeling. Met zo’n goede weerstand, kan zijn bezoek aan de gemeente Geertruidenberg dan ook gewoon doorgaan. Maar ja een gezamenlijk welkom dat zit er nu even niet in, want Sinterklaas is erg begaan met de gezondheid van alle inwoners van Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

Gezelligheid in eigen woonkamer
Als comité gaan we voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode, waarbij we rekening houden met de geldende coronamaatregelen. De veiligheid en gezondheid van de inwoners van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en alle betrokken vrijwilligers staat voor ons voorop. Jammer dat we elkaar niet samen in de haven kunnen ontmoeten, maar je kunt Sint en Piet best wel eens tegenkomen op plaatsen waar je het niet meteen verwacht.

We roepen dan ook alle kinderen, ouders en grootouders op in het weekend van 14 en 15 november in en rond huis te blijven en misschien vang je dan nog wel een glimp op van een pietenveer of gouden staf. Maak het thuis dus extra gezellig en knus met mooie versiering en zelfgebakken pepernoten. Dan zorgen wij dat Vrind van Sint Dingeman jullie op de hoogte houdt via zijn bekende Sintvlog.

Hulppiet
Sinterklaas maakt al vele jaren de tocht van Spanje naar Nederland. En ook dit jaar doet hij er alles aan om op tijd in onze gemeente te zijn. Misschien kunnen we hem alvast een beetje helpen. Als papa en mama verkouden zijn of moeten hoesten dan mogen ze niet naar hun werk en dat geldt natuurlijk ook voor al die Snotterpieten. Die moeten op de pakjesboot blijven of misschien zelfs wel in Spanje. En dan heeft Sint nooit genoeg Pieten om alle cadeaus rond te brengen. Ga jij mee op zoek naar geschikte hulppieten? Heb jij een papa, mama, opa, oma of misschien juf of meneer die dat wel zou kunnen? Knutsel alvast een mooie pietenmuts voor ze en laat ze alvast een beetje oefenen met klimmen op daken, pakjes inpakken en gedichten maken. Als Sint in november en december extra handen kan gebruiken, heb jij alvast wat goed hulppieten voor hem klaar staan.

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.