Verloop voorbereidingen in Spanje

Dat 2020 anders is dan andere jaren dat weten we allemaal. Maar dat betekent natuurlijk niet we er samen geen mooi Sinterklaasfeest van kunnen maken. In Spanje gaan ze daar in ieder geval wel voor. Sint blijft fit en gezond door in beweging te blijven en op tijd zijn vitaminepillen te slikken. En natuurlijk gaan de Pieten ook voor een gezond dagritme. Helaas zijn er toch wel veel niezen, kuchen en snotneuzen te horen. Maar de Pakjesboot ligt er gelukkig al blinkend bij en ook lijken de eerste pepernoten en cadeautjes aan boord te zijn. Wie er straks allemaal meevaren, is nog wel even afwachten. Blijf op de hoogte en kijk vanaf maandag 9 november naar de Sintvlog.

l3 bezoek sint en pieten komt steeds dichterbi 03 11 2020En ben jij al aan de voorbereidingen begonnen? Is je verlanglijstje compleet, je schoenen gepoetst, een mooie tekening gemaakt en alle mooie liedjes geoefend? Of heb je iets anders speciaals ingestudeerd? Dan ben jij helemaal klaar voor het mooiste feest van het jaar. En anders heb je gelukkig nog even voor ze er zijn.

Mooie raamversiering
Een gezamenlijk welkom in de haven zit er niet in en ook de kindermiddag kan niet doorgaan. Toch zullen Sint en Pieten van zich laten horen en zien. En dan zou het erg leuk zijn als ze zich extra welkom voelen bij jou thuis. Normaal hangen de vlaggen in de haven, maar dat kan thuis natuurlijk ook. Hang een mooie tekening voor het raam, gezellige Sinterklaasvlaggetjes of andere vrolijke versiering. Een gezellig welkom en dan weten de Pieten ook ’s avonds waar ze moeten zijn. Dat is een goed idee!

Allemaal kijken!
Als comité gaan we voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode, waarbij we rekening houden met de geldende coronamaatregelen. De veiligheid en gezondheid van de inwoners van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en alle betrokken vrijwilligers staat voor ons voorop. We ontvangen ze dan niet samen in de haven, maar je kunt Sint en Piet best wel eens tegenkomen op andere plaatsen. We roepen alle kinderen, ouders en grootouders op in het weekend van 14 en 15 november in en rond huis te blijven en misschien vang je dan een glimp op van een zwierige pietenveer of glanzende staf. Maak het thuis extra gezellig en knus. Dan houdt Vrind van Sint, Dingeman, jullie vanaf maandag 9 november weer helemaal op de hoogte. Bekijk de eerste Vlog via www.sintgeertruidenberg.nl. En hij komt de hele week bij je terug met nieuwe ontwikkelingen. Kijken dus!

Hulppieten gezocht
Sint maakt al heel wat jaren de tocht van Spanje naar Nederland. Een coronacrisis zal hem daar zeker niet van weerhouden. Maar hoeveel Pieten meekunnen dat is nog even spannend. Help jij Sint alvast een handje? Als papa en mama verkouden zijn of moeten hoesten dan mogen ze niet naar hun werk en dat geldt natuurlijk ook voor al die Snotterpieten. Die moeten op de pakjesboot blijven of misschien zelfs wel in Spanje. En dan heeft Sint nooit genoeg Pieten om alle cadeaus rond te brengen. Ga jij mee op zoek naar geschikte hulppieten? Is jouw papa, tante, buurvrouw, opa of misschien juf of meneer wel een geschikte hulppiet? Knutsel dan een mooie pietenmuts voor ze en laat ze oefenen met klimmen op daken, pakjes inpakken en gedichten maken. Als Sint in november en december extra handen kan gebruiken, heb jij alvast wat goed hulppieten voor hem klaarstaan.

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV facebook round logo png transparent background 12 891 en website www.sintgeertruidenberg.nl.