Dingeman heeft Sint gesproken

Wat hebben we in spanning zitten wachten tot het 9 november. De eerste Sintvlog stond om 07.00 uur online. Natuurlijk zat het hele Sinterklaas comité klaar om te kijken. Zou Dingeman het eerste contact leggen met Sinterklaas en vooral kon Sint vertellen of hij ook echt naar Nederland komt. Het wachten werd beloond. Sinterklaas vertelde dat een aankomst in de haven er niet inzit, maar dat hij zeker naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer komt. Alleen hoeveel Pieten hij meeneemt kan hij nog niet vertellen. Want helaas wordt er door de Pieten heel wat gehoest, geproest en geniest.

l4 hij komt hij komtHeb jij de Sintvlog van Dingeman ook al bekeken? Van 9 t/m 13 november staat om 07.00 uur de nieuwe vlog online. En heb je er één gemist, dan kijk je ze via www.sintgeertruidenberg.nl/TV gewoon terug. 

1½ mijter maatregelen
Ook voor Sinterklaas staat de veiligheid en gezondheid van de inwoners van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en alle betrokken vrijwilligers voorop. Hij zorgt dat de Pieten zich dan ook strikt aan der 1½ mijter maatregelen houden:
• Omdat je de kinderen met cadeautjes en snoepjes verrast, is het heel belangrijk dat je jouw handen goed wast;
• Omdat jullie op de daken moeten, ontsmetten de Pieten ook netjes van tevoren hun voeten;
• Als een Piet hoest, proest of niest, is het slim om thuis te blijven en moet die Piet in zijn bedje blijven.

Duidelijke regels, waardoor er nu veel Pieten thuis in hun bed liggen. Zijn er straks wel genoeg Pieten om mee naar Nederland te komen? Houd de Sintvlog zeker in de gaten!

Mooie raamversiering
Een gezamenlijk welkom in de haven zit er niet in en ook de kindermiddag kan niet doorgaan. Toch zullen Sint en Pieten van zich laten horen en zien. Op alle scholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer is een kleurplaat uitgedeeld (groep 1 t/m 4). Zit jij hier niet op school, print hem dan zelf uit via www.sintgeertruidenberg.nl of haal hem op bij het gemeentehuis. Die kleurplaat kun je nu niet zelf aan Sint of Piet geven, maar als jij hem nu eens mooi kleurt en ervoor zorgt dat hij komend weekend (14 en 15 november) op het raam hangt. Dan voelen ze zich toch helemaal welkom en weten ze meteen waar jij woont! Naast een mooie tekening kun je het raam natuurlijk ook versieren met gezellige Sinterklaasvlaggetjes of andere vrolijke versiering.

Allemaal kijken!
Als comité gaan we voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode, waarbij we rekening houden met de geldende coronamaatregelen. We roepen alle kinderen, ouders en grootouders dan ook op in het weekend van 14 en 15 november in en rond huis te blijven en misschien vang je dan een glimp op van een zwierige pietenveer of glanzende staf. En stem zeker af op de live uitzendingen op deze dagen via www.sintgeertruidenberg.nl/TV. Maak het thuis extra gezellig en knus. Dan houdt Vrind van Sint, Dingeman, jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Hulppieten gezocht
Dat Sinterklaas komt weten we zeker, hoeveel Pieten er mee reizen dat blijft spannend. Help jij Sint alvast een handje? Als papa of mama hoest, proest of niets mogen ze niet naar hun werk en dat geldt natuurlijk ook voor al die Snotterpieten. Die moeten aan boord van de pakjesboot blijven of liggen zelfs in Spanje in bed. Dan heeft Sint nooit genoeg Pieten om alle cadeaus rond te brengen. Ga jij mee op zoek naar geschikte hulppieten? Is jouw papa, tante, buurvrouw, opa of misschien juf of meneer wel een geschikte hulppiet? Knutsel een mooie pietenmuts voor ze en laat ze oefenen met klimmen op daken, pakjes inpakken en gedichten maken. Als Sint straks extra handen kan gebruiken, heb jij alvast wat goed hulppieten voor hem klaarstaan.

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.