Alles komt goed

Wat een spannende week hebben we achter de rug. De Sintvlog met Snotterpieten die niet mee naar Nederland konden. Gelukkig wist Sint een oplossing, waarna de aanmeldingen van Hulppieten massaal binnenstroomden. Met als resultaat een geweldig weekend met Pieten op tandem, scooter en in TukTuk die overal te zien en horen waren in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Blije Pieten en stralende kindergezichtjes. Op zondag reden niet alleen de Pieten rond, maar kon je ook live contact zoeken met Sint en Hoofdpiet. En of dat nog niet genoeg was, brachten Sint en enkele Pieten ook nog een bezoek aan 7 basisscholen.

l5 fantastisch weekend scholenbezoek 17 11 2020 01

Vorige week was het dan zover de hele week keken we mee met de Sintvlog. Fijn dat Dingeman ons op de hoogte bracht, maar we maakten ons toch ook wel een beetje zorgen. We wisten al snel dat Sint de reis naar Nederland zou maken, maar alle Snotterpieten mochten niet mee. Wie kon nu, naast Hoofpiet, Sinterklaas helpen? Met z’n tweeën lukt het echt niet om alle schoenen gevuld te krijgen. Maar wat een slimme Sint hij stuurde een grote stapel brieven de deur uit met de oproep om Hulppiet te worden. En zaterdag zagen alle kinderen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer dat daar goed gehoor aan was gegeven.

Waar is Sint?
Wat een verraste gezichtjes toen zaterdag in bijna alle straten Pieten verschenen op de tandem, scooter of met TukTuk. Huizen met mooie tekeningen of versiering voor het raam werden aangedaan en de Pieten maakten alle tijd voor een gezellig praatje en een foto. Jong en oud werd verrast en wat kregen de Pieten leuke reacties. Naast pret met de kinderen hadden de Pieten nog een doel. Ze waren allemaal op zoek naar Sinterklaas, maar na enkele uren rondrijden en zoeken was er nog geen teken van Hoofpiet of Sint. Waar zouden ze toch zijn?

Gouden voetstappen
Zondagochtend vroeg toen bij vele huizen de gordijnen werden opengeschoven keken heel wat kinderen verbaasd op. Wat stonden daar nu op straat? Dat moest van dichtbij bekeken worden en zo waren er heel wat kinderen in hun pyjama en op blote voeten buiten te vinden. De voetstappen van Sint en Hoofdpiet en de hoeven van paard Ozosnel waren duidelijk te herkennen. Dan moesten ze dus in de buurt zijn geweest en waarschijnlijk nog steeds zijn…

Live op tv
Zou Dingeman meer kunnen vertellen? Zondagochtend vanaf 10.00 uur werd massaal gekeken naar de livestream via de website. Na Dingeman, Schoor en Jont kwamen dan ook Sinterklaas en Hoofdpiet in beeld. En toen vertelde Sint wat er gebeurd was: ‘We stappen gisterenavond over van de grote boot in de kleine boot. Het was flink aan het waaien en er waren hoge golven in de Donge. Dat had ik nog niet zo meegemaakt en toen viel ik uit de boot. Ik pakte de mouw van Hoofpiet vast en toen vielen we beide in het water.’ Gelukkig kwamen Jont en Schoor voorbij gewandeld. Die namen ze mee naar huis voor een lekkere warme douche en een droog pak. En toen wilde Sint eindelijk weleens naar alle kinderen toe, maar dat kon echt niet. Hij liep al de hele ochtend te kuchen en dan moet je binnen blijven, ook als je Sinterklaas bent.

Sint werkt thuis, Pieten op pad

En dus zat er niets anders op dan vanuit het huis van Schoor en Jont aan de slag te gaan. De burgemeester zorgde voor een digitale welkomstgroet. En Dingeman hielp een handje zodat de kinderen al snel hun foto’s en filmpjes konden delen. Er werd zelfs met Sinterklaas gebeld! Alle Pieten die weer te vinden waren op tandem, scooter en in TukTuk, zorgden dat alle tekeningen, verlanglijstjes en lekkere traktaties bij Sinterklaas terecht kwamen. Dat werd opnieuw een feestelijke, gezellige en geweldige dag in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Lekker dansen, zingen, kletsen en gek doen met de Pieten en online contact zoeken met Sint of gewoon lekker meekijken. En als extra verrassing beloofde Sint om op maandag en dinsdag een bezoek te brengen aan alle 7 basisscholen. En zo werd er maandag gezellig gefeest op De Biekorf, De Vuurvlinder, De Vonder en De Wilsdonck. En was het dinsdag een gezellige boel bij De Schoof, De Radonkel en De Ruif.

l5 fntastisch weekend scholenbezoek 17 11 2020 03

Blijven delen

Normaal staan er in de Sinterklaasperiode diverse activiteiten en bezoeken gepland in Geertruidenberg en Raamsdonksveer, door alle maatregelen rond Corona kan dat dit jaar helaas niet doorgaan. Om er toch samen een feestelijke tijd van te maken, vinden wij het erg gezellig als je gewoon onze website en facebookpagina blijft bezoeken en wij vinden het altijd leuk als jij je jouw Sintfoto’s met ons wilt delen. Heb je de livestream niet helemaal of helemaal niet kunnen bekijken? Kijk hem terug via www.sintgeertruidenberg.nl/TV. En Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten kijken uit naar jullie mooie tekeningen en lieve brieven in jullie schoen!

Bedankt!

Al is de Sinterklaasperiode nog niet voorbij. Toch willen wij alle kinderen, papa’s en mama’s en ieder ander die hun verhalen, foto’s en plezier met ons hebben gedeeld bedanken voor hun enthousiasme. En natuurlijk bedanken wij al onze vrijwilligers, sponsoren en donateurs voor de geweldige bijdrage die zij hebben geleverd aan een fantastische start van de Sinterklaasperiode.

Er zijn heel veel beelden die nog niet online staan, maar hier werken we hard aan. Neem dus zeker af en toe een kijkje op onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.