Zondag 13 november varen Sint en Pieten de haven binnen

Sinterklaas weet ieder jaar zijn weg naar Nederland te vinden en ook Geertruidenberg en Raamsdonksveer vergeet hij niet. Maar het blijft toch altijd spannend of Sint en de Pieten op tijd de haven binnenvaren. Met TukTuks, tandems, scooters, auto en bus weten ze de weg in de gemeente wel te vinden, maar met de pakjesboot de haven binnenvaren is toch een heel ander verhaal en ook best een flinke klus. Worden ze niet afgeleid nu de haven weer vol staat met kinderen en (groot)ouders?

L2 Sinterklaas komt op 13 november 08 11 2022 02Zaterdag zien we op tv Sint en Pieten voet aan wal zetten in Nederland en zondag 13 november vieren wij hun aankomst in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Dingeman heeft er zijn beste pak voor klaar hangen en hoopt dat jullie ook je best doen er mooi uit te zien zondag. Maar nog veel belangrijker is, of jij helemaal klaar bent voor het bezoek van het jaar. 

Laatste voorbereidingen in volle gang
Het Sint Nicolaas Comité is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor een feestelijk ontvangst. Ben jij ook al klaar voor het bezoek? Heb jij alle Sinterklaasliedjes geoefend, heb je de kleurplaat gekleurd en is je verlanglijstje al geschreven? De kleurplaat is deze week uitgedeeld aan groep 1 t/m 4 op alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Ook kun je hem printen vanaf de website haal hem op bij het gemeentehuis. Neem je kleurplaat mee naar de haven of geef hem op één van de pleinen aan Sint of Piet.

Intocht met of zonder Schoor?
Weet je vorig jaar nog dat Schoor Sinterklaas zo graag wilde helpen, maar dat hij te laat terug was uit Spanje? Dit jaar waagt hij een nieuwe poging, maar hoe zal dat aflopen? Wil jij weten of Schoor dit jaar wel bij de intocht is? Zorg dan dat je zondag 13 november om 12.30 uur aan de Passantenhaven staat. Waar Dingeman samen met jullie wacht op de komst van Sint en Pieten. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats aan de haven, dus kom zoveel mogelijk te voet. 

Loop je mee naar de Markt?
Hopelijk wordt het een goede ontvangst aan de haven met de pakjesboot, Sint en alle Pieten. Ben jij er ook bij? Of ontmoeten we jou misschien op de Markt. Sint en Pieten wandelen vanuit de haven via de Brandestraat naar het stadhuis op de Markt. Waar burgemeester Marian Witte hen officieel welkom heet. Natuurlijk kun jij daar ook Sint en de Pieten begroeten. Samen dansen, kletsen, lachen en zingen mag natuurlijk ook. 

Of ontmoeten wij jou op één van de pleinen?

Na een gezellige samenkomst op het marktplein stappen Sint en de Pieten op de scooter en tandem of laten ze zich vervoeren in een TukTuk of schoolbus. Waarna ze graag met jullie verder dansen, zingen en bijkletsen op de volgende pleinen:

14.30 uur Maalderijplein
14.55 uur Speeltuin Everdonk
15.20 uur Speeltuin aan Anna Blamanpad
15.45 uur Burgemeester Krijgsmangeerde (parkeerplaats bij BS De Ruif)
16.10 uur Bachplein

16.35 uur Parkeerterrein bij Fitnesscentrum Van Drunen, waar ze nog een laatste keer naar jullie zwaaien en het programma van die dag is afgelopen.

De tijdstippen kunnen wat afwijken, maar dan weet je wanneer je ons ongeveer kunt verwachten. En enkele Pieten kiezen ook zelf hun route, dus misschien kom jij ze ook nog wel ergens anders tegen.

Ontbijt je mee met Sint?
21fotoontbijtSint en Pieten kijken al uit naar de scholenbezoeken op 14 en 15 november. Maar nog gezelliger als jij met ze mee ontbijt of bruncht op zondagochtend 27 november of 4 december bij Fort Sint Gertrudis. En denk je geen hap door je keel te krijgen? Kom dan gezellig langs op de kindermiddag in het Fort op zondagmiddag 27 november. We verklappen nog niet wat je precies gaat doen, maar gezellig wordt het zeker! Hoe jij bij deze leuke activiteiten kunt zijn, lees je op onze website en facebookpagina.

Op naar een fijne Sinterklaasperiode
Hopelijk kunnen alle plannen en activiteiten gewoon doorgaan, maar natuurlijk houden wij ook dit jaar rekening met de coronamaartregelen die op dat moment van toepassing zijn. Op naar een fijne intocht samen in de haven op zondag 13 november en daarna ontmoeten we jullie graag op één van de pleinen! 

Kijk voor foto’s en meer op Facebook SintGBRV en deze website.