Zonnige intocht en gezellig pleinenbezoek

Sint weet altijd de weg naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer te vinden. Maar na twee jaar op alternatieve wijze naar de gemeente te zijn gekomen, was het afgelopen weekend feest in de Passentenhaven. Een stralend blauwe lucht, een heerlijk zonnetje en heel veel kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die er samen met Dingeman een groot feest van maakten in en rond de haven. En wat ontzettend fijn dat we Sint en Pieten nog veel vaker kunnen ontmoeten.

sg22009

Zagen we zaterdag op tv Sint en Pieten aankomen met het vliegtuig, waarna ze overstapten op een gloednieuwe stoomboot. Konden ze niet wachten tot het zondag was, want toen mochten ze de haven van onze gemeente binnenvaren. En wat fijn dat zoveel kinderen en (groot)ouders hen opwachtten aan de haven, op de Markt en de andere pleinen.

Geen vuile was buitenhangen

Met de geweldige weersvoorspellingen kon er toch bijna niets misgaan tijdens de intocht. Dingeman had er zijn mooiste pak voor aangetrokken. Al snel waren de eerste Pieten in zicht om er samen een feestje van te maken in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Maar wat deed de was van Schoor van der Steen daar toch in de lucht? En nog erger, waarom blokkeerde de waslijn de ingang van de haven. Zo kon de pakjesboot toch nooit de Passantenhaven binnenvaren?

Stukje te ver

Wie was er lang genoeg om die waslijn door te knippen? En zou die waslijn wel op tijd doorgeknipt zijn? Wat geweldig dat er een Flyboard Piet in de buurt was, maar waar bleef die schaar nu toch… De pakjesboot met Sint en Pieten voer in volle vaart de Passantenhaven voorbij. Maar toen de waslijn eindelijk doorgeknipt was, werd deze fout snel hersteld en werden Sint en Pieten luidkeels zingend welkom geheten. Net als Dingeman hadden Sint en de Pieten wel zin in een feestje. Dus gingen ze snel op weg naar het stadhuis aan de Markt waar burgemeester Marian Witte hen allemaal welkom heette. En de kinderen en (groot)ouders wandelden gezellig mee. Op de Markt werd gezongen, gedanst, geklets, gesnoept en gefeest. En natuurlijk namen Sint en de Pieten volop tijd voor een hand, knuffel, high five en foto.

Tuffend langs de pleinen

Toen de Markt ver leeg was, stapten het gevolg in de bus, op de scooter of in de TukTuk en kon de rondrit langs verschillende pleinen beginnen. Op ieder plein werden ze enthousiast welkom geheten en werd het een fijn feestje. De liedjes, dansjes, high fives en pepernoten vlogen je om de oren. Een geweldige middag die voorbijvloog. Een middag waar alle kinderen, maar ook zeker Sint en Pieten van genoten. En zo reden ze eind van de middag moe, maar zeer voldaan richting het Pietenhuis.

Gezellige scholenbezoeken

Na een nacht vol schoorstenen en schoencadeautjes, lieten Sint en enkele Pieten zich maandag weer zien op basisscholen De Vuurvlinder, De Biekorf, De Vonder en de Wilsdonck en sloten zij de dag af met een bezoekje aan ODC ’t Overstapje. Dinsdag deden zij nog een rondje langs De Radonkel, De Schoof en De Ruif. Deze twee dagen werd wel duidelijk dat alle juffen en meesters net zo mooi kunnen zingen als de kinderen. En Sint en Pieten mocht zeker nog eens langskomen op school of wat leuks in een schoen stoppen.

Nog veel meer Sinterklaas en Pieten
Wat een geweldige start van een mooie Sinterklaasperiode. Sint en Pieten hebben al zoveel kinderen en ouders ontmoet, maar ze zien jullie de komende tijd graag nog veel meer. Zaterdag 19 november ontmoet je Sint en Pieten om 10.00 uur bij de Plus in Geertruidenberg, zetten ze vanaf 11.00 uur de Plus in Raamsdonksveer op zijn kop. En om 14.00 uur zien ze je graag bij de Jumbo in Raamsdonksveer. Op zondag 27 november ben je welkom voor een Sintontbijt of -brunch bij Fort Sint Gertrudis en ook 4 december schuif je aan voor een Sintbrunch. Ga je liever actief aan de slag, kom dan zeker naar de kindermiddag op zondag 27 november. Van 13.30 tot 15.30 uur pak je pakjes in met de Pieten, wordt er voorgelezen, kun je pepernoten bakken en nog veel meer. Met als afsluiter een Pietendisco met DJ Dingeman.

Ga voor meer informatie over de activiteiten naar de Facebookpagina SintGBRV en de website www.sintgeertrudienberg.nl. Ook bekijk je hier de foto’s van de intocht.