Smaakvol ontbijt, sfeervolle brunch en gezellige kindermiddag

Wat gezellig dat Sint en Pieten jullie al op zoveel plaatsen mochten ontmoeten. Maar van Sintontbijt- en brunch genieten ze altijd een beetje extra. Ze mogen op zoveel plaatsen op bezoek komen, maar nu waren jullie te gast bij hen. Samen zingen, dansen en kletsen en ook heerlijk smikkelen van een broodje pepernoot. Dat is nog eens een goed begin van de dag. En wie daarna ook nog zelf aan de slag wilde, was welkom op de kindermiddag. De brunch gaat 4 december in de herhaling, voordat we Sint en Pieten op 6 december weer uitzwaaien.

Zaterdag was een drukke dag voor Sint en Pieten. Maar tussen verschillende bezoeken door vonden zij een gaatje om een winkelbezoek te brengen aan de Lidl. Daar werden ze door jong en oude warm ontvangen. En de Pieten brachten er goed de sfeer in met vrolijke Pietendansjes op gezellige muziek. Zien wij jou ook zondag 4 december om 12.45 uur bij de Albert Heijn?

Sint in het Fort

Zondag zette Sinterklaas de deuren van het fort open en mocht hij heel veel kinderen en (groot)ouders ontvangen. Er werd gezellig ontbeten en gebruncht, Pieten schoven graag aan bij de tafels en strooiden regelmatig de broodjes en boterhammen vol met pepernoten. Ook mutsen en monden werden goed gevuld. Er werd gedanst en gezongen met de Pieten en Malle Pietje zorgde voor wat spanning met een confettibom. En natuurlijk kwam Sinterklaas even met iedereen een praatje maken. De tijd vloog om en iedereen vertrok met een volle buik en een glimlach op zijn gezicht. Ook Sint en Pieten kijken er met heel veel plezier op terug. Wat fijn dat ze zondag 4 december nog een gezellige brunch op de planning hebben staan. Hiervoor zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Kindermiddag

’s Middags was het tijd voor de vernieuwde kindermiddag. De middag werd bezocht door een gezellig groepje kinderen en hun ouders. De kinderen konden cadeautjes inpakken, Pietenparcours lopen, Pietenmuts knutselen of iets anders moois, er werden pepernoten gebakken en Sintverhalen voorgelezen. Er waren heerlijke pepernoten ijsjes van Enzo en je kon een glittertattoo laten zetten. De middag eindigde met een gezellige Pietendisco. De Pieten hielpen gezellig bij de verschillende activiteiten en Sint en Hoofdpiet deelden de Pietendiploma’s uit. Een mooie start van een nieuwe traditie, hopelijk zien wij jou volgend jaar ook bij de kindermiddag.

Bijna tijd voor afscheid

Wat zijn Sint en de Pieten nog heerlijk aan het genieten van hun bezoek aan Nederland. Ze vinden het zo fijn om er samen met jullie steeds een feestje van te maken. Maar 5 december komt nu snel dichterbij en dat betekent dat het ook weer bijna tijd is om afscheid te nemen van elkaar. Dinsdagochtend komen ze even bij van een drukke pakjesavond, maar ’s avonds vertrekken ze dan toch richting de boot in de Passantenhaven. Gelukkig gaan ze er niet stilletjes vandoor, hopelijk ben jij er ook bij en zwaai je mee naar Sint en Pieten.

Uittocht

De Pietenband en een aantal Pieten vertrekken vanaf de parkeerplaats aan de Helling (Het Spant/Scheepswerflaan) in Raamsdonksveer. Zij wandelen om 17.30 uur graag met jou naar Geertruidenberg. Jullie wandelen naar Fort Sint Gertrudis in

Geertruidenberg van waaruit Sint en de rest van de Pieten vertrekken naar de Passantenhaven. We verzamelen aan de achterkant van het Fort, ofwel aan de Marktzijde. Sint en Pieten vertrekken om 18.00 uur vanuit het Fort richting de haven en vinden het heel gezellig als jullie allemaal meewandelen. Neem jij een lampje of lampionnetje mee? Na een korte wandeling (Markt, Vismarktstraat, Havendijkstraat en zo door naar de Passantenhaven) gaan Sint en Pieten in de haven aan boord, waarna ze niet veel later echt naar huis vertrekken. Zwaai jij mee?

Kijk voor foto’s en informatie op onze Facebookpagina SintGBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl. Wij wensen ied