Bedankt en tot volgend jaar!

Een paar weken geleden stonden we ze nog op te wachten in de Passantenhaven. Wat is het snel gegaan. Spanning en sensatie tijdens de intocht, gelukkig kwam alles goed met de beternoten. Een gezellige kindermiddag op het Dongemond College. Diverse winkelbezoeken met gevulde schoentjes en Pieten in winkelwagentjes. Een bijzonder Sinterklaasontbijt met een broodje pepernoot. De sfeervolle Sinterklaasviering. Een gezellige pakjesavond met grappige rijmen en mooie cadeaus. En niet te vergeten de vele ochtenden met een kleine verrassing in je schoen. En ja, op woensdag 6 december vertrokken Sint en Pieten terug naar Spanje. Dat wordt weer heel lang wachten op het volgende bezoek.

De weken zijn omgevlogen. Na een hele gezellige Sinterklaasperiode zijn Sint en Pieten weer lekker thuis.

Laatste feestje

Woensdagavond 6 december is het nog rustig wanneer de Pieten aankomen in Raamsdonksveer. Gelukkig verschijnen al snel kinderen met hun papa’s en mama’s. Jammer dat Sint en Pieten weer naar huis gaan, maar gelukkig maken ze er toch nog een feestje van. De Koele Pietenband laat van zich horen en iedereen beweegt mee op de maat van de muziek. Om 18.00 uur gaat de groep op pad naar Geertruidenberg. Onderweg sluiten er meer ouders en kinderen aan. Zelfs in het donker is het een mooi zicht als de muzikale stoet over de Wim Letschertbrug trekt op weg naar Hotel Den Berg. In de Brandestraat sluit de groep aan bij de kinderen, ouders en grootouders die al staan te wachten. Ook hier is het een gezellige boel met een Pietenpolonaise op de vrolijke klanken van de Koele Pietenband. Pieten maken nog een gezellig praatje en delen hun laatste pepernoten uit.

 

Rond 18.30 uur kijken alle ogen met spanning richting de deur van Hotel Den Berg. Dingeman verschijnt in de deuropening en snel daarna volgen Sinterklaas, Hoofdpiet en wethouder Bert van den Kieboom. Ze hebben genoten van de weken in Nederland en vinden het erg fijn om nog even afscheid te kunnen nemen. ‘We vertrekken graag vanuit de gemeente Geertruidenberg, want daar wonen de liefste kinderen.’ Dan vertrekt de hele stoet richting de pakjesboot. Eerst nog een klein rondje rond de kerk en dan richting de Passantenhaven. Zo kunnen Sint en Pieten nog net iets langer van het gezelschap genieten.

Zwaaien maar

Bij de Passantenhaven staan ook al heel wat kinderen te wachten. Gelukkig hoeven die zich niet te vervelen met zicht op twee Lichtjespieten in een bootje. Sinterklaas en Hoofdpiet komen als laatsten aan. Alle pepernoten zijn uitgedeeld en de laatste ‘high fives’ worden gegeven. De eerste Pieten gaan aan boord. Na een laatste afscheidswoordje van wethouder Bert van den Kieboom en Dingeman stappen ook Sint en Hoofdpiet aan boord. De motor van het schip gaat aan en onder een luid gezang ‘Dag Sinterklaasje…’ vaart de pakjesboot rap de haven uit. Zwaaien, een laatste ‘Bedankt Sinterklaas’ en ‘Tot volgend jaar Zwarte Piet!’. En daar gaan ze in volle vaart naar Spanje. Een mooie afsluiting van een prachtige Sinterklaasperiode.

L8 14 12 2017 Uittocht 01 SmallL8 14 12 2017 Uittocht 02 Small

Bedankt!

Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) kijkt terug op een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest. Natuurlijk kan het comité niet alles zelf doen. Gelukkig krijgen zij heel veel hulp. Zij bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd. ‘Bedankt vrijwilligers, hulptroepen, sponsoren en ieder die zich op welke manier dan ook heeft ingezet! Zonder jullie was het niet zo’n mooi spektakel geweest. En ook een dankjewel voor alle kinderen, ouders en grootouders die het feest compleet maakten.’ Sint en Pieten zijn naar huis met een heleboel mooie herinneringen op zak. Hopelijk wordt het volgend jaar weer net zo’n mooi feest!

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Geniet nog even na op de Facebookpagina of speel nog een laatste Pietenspelletje op deze website.

Ontbijt, winkels en kerkbezoek

Geertruidenberg/Raamsdonksveer - Zaterdagochtend 2 december, het is stil op straat. Uit de slaapkamer van Sinterklaas klinkt gesnurk. Sint en Pieten hebben een drukke nacht achter de rug. Hoofdpiet is al wel op, hij ontvangt de prijswinnaars van het Sinterklaasontbijt. Gespannen koppies, in afwachting van wat komen gaat. Eerst samen op pad naar de bakker om broodjes te halen. En dan is het tijd om Sinterklaas te gaan wekken. ‘Sinterklaas wakker worden, tijd voor het ontbijt!’

IMG 0471i

Eerste winkelbezoek zit erop

Geertruidenberg/Raamsdonksveer - Na een spectaculaire Intocht en een gezellige Kindermiddag ontmoetten Sint en enkele Pieten heel veel vrolijke kinderen tijdens hun eerste winkelbezoek op zaterdag 25 november. De supermarkt werd op zijn kop gezet door de Pieten. En Sint deelde uit. Hij winkelde een bijdrage voor de voedselbank bij elkaar. Sint en Pieten kijken terug op een feestelijk bezoek en kijken dan ook met plezier uit naar de winkelbezoeken die nog komen gaan.

IMG 9902 bwIMG 9703

Wat hebben we een drukke avond gehad gisteren, maar wat was het weer leuk om overal cadeautjes te brengen.

Ben jij er vanavond ook bij met uitzwaaien?
De Koele Pietenband en een aantal Pieten vertrekken vanaf de parkeerplaats aan de Helling (Het Spant/Scheepswerflaan) in Raamsdonksveer. Zij wandelen om 18.00 uur graag met jou naar Geertruidenberg.

Sinterklaas en de rest van de Pieten vertrekken om 18.30 uur vanuit Hotel Den Berg. Na een korte wandeling gaan Sint en Pieten in de Passantenhaven aan boord van pakjesboot 8, waar ze niet veel later echt naar Spanje vertrekken.

opnaarspanje

Beternoten terecht, intocht gered

Geertruidenberg/Raamsdonksveer - Zondag 19 november begon spannend voor alle kinderen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer, maar nog meer voor de vriend van Sinterklaas. Afgelopen weken volgde je Dingeman tijdens zijn voorbereidingen naar het Sinterklaasfeest via zijn speciale SintVlog. Hij ging goed van start, maar uiteindelijk ging alles mis. Het was dan ook maar de vraag of Pakjesboot 8 de Passantenhaven wel zou kunnen vinden. We hadden ons nergens druk om hoeven maken, alle Pietenkrachten werden ingezet om de intocht te redden en het werd een spetterend feest. Met een heerlijk zonnetje en prachtige regenbogen.

IMG 20171119 WA0039