Bedankt en tot volgend jaar!

Als je door de straten loopt met kerstverlichting en -versiering, kun je je al bijna niet meer voorstellen dat we nog maar een paar weken geleden Sint en Pieten op stonden te wachten in de Passantenhaven. Wat een spanning in de Sintvlog en sensatie tijdens de intocht, Gelukkig kwam alles goed met het nieuwe grote boek. Een gezellige kindermiddag met muzikale Pepernotenshow op het Dongemond College. Winkelbezoeken met pepernoten, lol en Pieten in winkelwagentjes. Een bijzonder Sinterklaasontbijt, een gezellige pakjesavond met grappige rijmen en mooie cadeaus. En natuurlijk vele ochtenden met een kleine verrassing in je schoen. En zo kwam 6 december snel dichterbij. Een beetje verdrietig dat ze naar huis zijn, maar wat hebben we tijdens de uittocht genoten!

De weken zijn omgevlogen. Na een hele gezellige Sinterklaasperiode zijn Sint en Pieten weer lekker thuis.

Laatste feestje

Woensdagavond 6 december is het nog rustig als de Pieten aankomen in Raamsdonksveer. Gelukkig verschijnen al snel kinderen met hun papa’s en mama’s. Jammer dat Sint en Pieten weer naar huis gaan, maar toch maken we er nog even een feestje van. De Koele Pietenband laat van zich horen en iedereen beweegt mee op de maat van de muziek. Om 18.00 uur gaat de groep op pad naar Geertruidenberg. Onderweg sluiten er meer ouders en kinderen aan. Een mooi zicht die muzikale stoet met lichtjes bij de Pieten en kinderen. Over de Wim Letschertbrug op weg naar Hotel Den Berg. In de Brandestraat sluit de groep aan bij de kinderen, ouders en grootouders die al staan te wachten. Ook hier is het een gezellige boel met een Pietenpolonaise op de vrolijke klanken van de Koele Pietenband.

IMG 6149 1

Richting de haven

De Pieten maken nog een gezellig praatje en delen hun laatste pepernoten uit. Rond 18.30 uur kijken alle ogen met spanning richting de deur van het hotel. Dingeman verschijnt in de deuropening en al snel volgen Sinterklaas en Hoofdpiet. Ze hebben genoten van de weken in Nederland en vinden het erg fijn om nog even afscheid te kunnen nemen. ‘We vertrekken graag vanuit de gemeente Geertruidenberg, want daar wonen de liefste kinderen.’ Dan vertrekt de hele stoet richting de pakjesboot. Eerst nog een klein rondje rond de kerk en dan richting de Passantenhaven. Zo kunnen Sint en Pieten nog net iets langer van het gezelschap genieten.

IMG 6216 1

Zwaaien maar

Bij de Passantenhaven staan ook al heel wat kinderen te wachten. Gelukkig hoeven die zich niet te vervelen met zicht op dansende Pieten en Lichtjespieten in een bootje. Sinterklaas en Hoofdpiet komen als laatsten aan. Alle pepernoten zijn uitgedeeld en de laatste ‘high fives’ worden gegeven. De eerste Pieten gaan aan boord. Na een laatste afscheidswoordje van burgemeester Jan Luteijn en Dingeman stappen ook Sint en Hoofdpiet aan boord. De motor van het schip gaat aan en onder een luid gezang ‘Dag Sinterklaasje…’ vaart de pakjesboot rap de haven uit. Zwaaien, een laatste ‘Bedankt Sinterklaas’ en ‘Tot volgend jaar Zwarte Piet!’. En daar gaan ze in volle vaart naar Spanje. Een mooie afsluiting van een prachtige Sinterklaasperiode.

Druk maar gezellig weekend

Zaterdagochtend 1 december, het is nog rustig op straat. Uit de slaapkamer van Sinterklaas klinkt gesnurk. Sint en Pieten hebben een drukke nacht
achter de rug. Regelpiet is al wel op, hij ontvangt de prijswinnaars van het Sinterklaasontbijt. Gespannen koppies, in afwachting van wat komen gaat.
Eerst samen op pad naar de bakker om broodjes te halen. En dan is het tijd om Sinterklaas te gaan wekken. ‘Sinterklaas wakker worden, tijd voor het
ontbijt!’

Wat een verrassing voor Matz, Elin, Nienke, Eva, Bram, Maud, Guus, Jennifer, Bibi en Mette. Zij vonden een speciale brief in hun schoen. Een uitnodiging voor een bijzonder ontbijt. Helemaal zelf verdiend, omdat zij de mooiste kleurplaten of meest bijzondere of liefste tekeningen meebrachten naar de intocht. Daarom mochten zij samen met Sinterklaas alle mooie tekeningen en kleurplaten bekijken en gezellig ontbijten. En wat leuk ook wethouder Mike Hofkens schoof gezellig aan. 

SG18 ontbijt 47209163 2227846167254764 4720280040258928640 o

Alles komt goed

Om stipt 1 uur kwam Pakjesboot 8 vol vrolijk zwaaiende Pieten de haven in gevaren. En natuurlijk kwam Sinterklaas ook mee. Maar voordat de
pakjesboot in de haven was, liepen er nog wel wat dingen mis. Vrind van Sint Dingeman en locoburgemeester John van Vugt stonden al op tijd klaar
in de haven voor de ontvangst van het speciale bezoek. Maar voordat Sint aan zou komen, wilden ze natuurlijk eerst die sleutel terug hebben van het
nieuwe boek. 

SG18 foto intocht 001 MG 20181118 WA0000

Je ontmoet ze overal!

Na een spectaculaire intocht en een gezellige kindermiddag ontmoetten Sint en enkele Pieten heel veel vrolijke kinderen tijdens hun bezoek aan het centrum van Raamsdonksveer op woensdag 21 november. Heb je ze gemist? Komende zaterdag maken ze een rondje langs alle lokale supermarkten. Kom je ook een praatje maken of een mooie tekening brengen? 

Winkelbezoek Albert HeijnMedium

Woensdagmiddag 21 november ontmoet je Sint en Pieten in en rondom 't Anker in Raamsdonksveer. En dat wordt zeker een gezellig feestje. We nemen muziek mee, zodat je ons overal kunt horen. Dat wordt gezellig zingen en dansen met de Pieten. Natuurlijk is er ook tijd voor een gezellig praatje, handje pepernoten en een foto. Je ontmoet Sint en enkele Pieten van ongeveer 14.30 tot 16.30 uur. Tot woensdag!

IMG 1121IMG 1101