Gaat alles goed komen?

De spanning neemt toe, het is nu echt nog maar een paar nachtjes slapen… De stoomboot is onderweg, maar komen Sint, alle Pieten, de cadeaus en snoepgoed allemaal veilig aan in Nederland? En varen ze zondag 18 november weer gezellig de Passantenhaven binnen? Sinterklaas blijft gelukkig altijd rustig, maar Dingeman heeft weer genoeg te verduren. Hoe dat afloopt? SG sintvlog afl3 dingeman en adDat zien we vast tijdens de intocht. Sint en Pieten zijn in volle vaart op weg naar Nederland. 

Ze hebben zin in hun jaarlijkse bezoek aan Nederland. Dingeman dacht ook helemaal klaar te zijn, maar er blijkt toch weer van alles mis te gaan. Heb jij het nog niet gezien? 

Spannende gebeurtenissen op het gemeentehuis waar zelfs de politie aan te pas komt.Een kijkje bij de Pieten. En wat gebeurd daar in de haven? Ga snel naar ons YouTube kanaal VrindVanSint en kijk alle avonturen van Dingeman rond de intocht. Natuurlijk vind je een link naar de vlogs op onze Facebookpagina SintGBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl

Helemaal gereed?

Hopelijk komt alles goed, maar ben jij er al klaar voor? Zijn alle Sinterklaasliedjes geoefend, de kleurplaat gekleurd en is je verlanglijstje gereed? (De kleurplaat vind je op onze website en facebookpagina.) Dan is het nu alleen nog aftellen tot aan de intocht. Zaterdag 17 november kunnen we Sint en de Pieten volgen op tv, ze gaan dan aan wal in Zaanstad. En daarna varen ze zo snel mogelijk door naar de Passantenhaven, zodat wij ze zondag 18 november met zijn allen in onze gemeente kunnen ontvangen. Om 12.30 uur gaat de act aan de haven van start en komen we erachter of alles goed komt. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats in de Passantenhaven, dus kom zoveel mogelijk te voet. Fietsen mogen alleen geplaatst worden in de speciale fietsenstalling op het grasveld bij het Brandepoortbastion.

Een mooie feestje

De vlag hangt al uit op de brug, feest jij zondag mee tijdens de intocht? Kom samen met je broer, zus, papa, mama, opa en oma, dan maken we er met zijn allen een mooi feest van. Tekeningen en kleurplaten nemen de Postpieten graag in ontvangst. Oprollen is niet nodig, dan kunnen Sint en de Pieten meteen zien hoe mooi jouw kunstwerk is geworden. En wie weet vindt Sint jouw tekening zo mooi dat je aan mag schuiven bij het Sinterklaasontbijt op zaterdag 1 december.

Magische en muzikale kindermiddag

Sint en de Pieten feesten na de aankomst graag nog even verder. En dat doen ze het liefst met jou! Tijdens de kindermiddag kun je bijpraten met Sint, gezellig dansen en zingen met de Pieten. Natuurlijk laat De Koele Pietenband van zich horen. En er zijn schminksters die de mooiste sinterklaascreaties op jouw gezicht toveren. De zaal van het Dongemond College gaat om 14.00 uur open. De kindermiddag gaat om 14.30 uur echt van start. Via de ingang aan de collegeweg bereik je de school. Natuurlijk gebeurt er tijdens de kindermiddag altijd iets. Dit jaar geniet je van een magische, muzikale pepernotenshow. Creabea en Isabella maken er een feestje van. Dit jaar met assistentie van Sorry Piet. Dat wordt een gezellige middag die je niet wilt missen.

Haal jouw toegangskaartje bij T&Espresso en Schoenmakerij De Leest in Raamsdonksveer en bij Slijterij Quist in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1. Op=op.

Nog meer Sint en Piet

Natuurlijk kun jij Sint en de Pieten vaker zien en spreken. Zo staan er diverse winkelbezoeken op de planning. Zaterdag 1 december brengen ze een bezoek aan de Plus, kun je ze ontmoeten bij Albert Heijn en loop je ze ook tegen het lijf bij de Jumbo. Maar je komt ze vast nog veel vaker tegen! En al is het nog ver weg, donderdag 6 december zwaaien we Sint en de Pieten uit. Voor tijden, foto’s en extra informatie ga je naar onze Facebookpagina SintGBRV en deze website www.sintgeertruidenberg.nl.