Bedankt en tot volgend jaar!

Als je door de straten loopt met kerstverlichting en -versiering, kun je je al bijna niet meer voorstellen dat we nog maar een paar weken geleden Sint en Pieten op stonden te wachten in de Passantenhaven. Wat een spanning in de Sintvlog en sensatie tijdens de intocht, Gelukkig kwam alles goed met het nieuwe grote boek. Een gezellige kindermiddag met muzikale Pepernotenshow op het Dongemond College. Winkelbezoeken met pepernoten, lol en Pieten in winkelwagentjes. Een bijzonder Sinterklaasontbijt, een gezellige pakjesavond met grappige rijmen en mooie cadeaus. En natuurlijk vele ochtenden met een kleine verrassing in je schoen. En zo kwam 6 december snel dichterbij. Een beetje verdrietig dat ze naar huis zijn, maar wat hebben we tijdens de uittocht genoten!

De weken zijn omgevlogen. Na een hele gezellige Sinterklaasperiode zijn Sint en Pieten weer lekker thuis.

Laatste feestje

Woensdagavond 6 december is het nog rustig als de Pieten aankomen in Raamsdonksveer. Gelukkig verschijnen al snel kinderen met hun papa’s en mama’s. Jammer dat Sint en Pieten weer naar huis gaan, maar toch maken we er nog even een feestje van. De Koele Pietenband laat van zich horen en iedereen beweegt mee op de maat van de muziek. Om 18.00 uur gaat de groep op pad naar Geertruidenberg. Onderweg sluiten er meer ouders en kinderen aan. Een mooi zicht die muzikale stoet met lichtjes bij de Pieten en kinderen. Over de Wim Letschertbrug op weg naar Hotel Den Berg. In de Brandestraat sluit de groep aan bij de kinderen, ouders en grootouders die al staan te wachten. Ook hier is het een gezellige boel met een Pietenpolonaise op de vrolijke klanken van de Koele Pietenband.

IMG 6149 1

Richting de haven

De Pieten maken nog een gezellig praatje en delen hun laatste pepernoten uit. Rond 18.30 uur kijken alle ogen met spanning richting de deur van het hotel. Dingeman verschijnt in de deuropening en al snel volgen Sinterklaas en Hoofdpiet. Ze hebben genoten van de weken in Nederland en vinden het erg fijn om nog even afscheid te kunnen nemen. ‘We vertrekken graag vanuit de gemeente Geertruidenberg, want daar wonen de liefste kinderen.’ Dan vertrekt de hele stoet richting de pakjesboot. Eerst nog een klein rondje rond de kerk en dan richting de Passantenhaven. Zo kunnen Sint en Pieten nog net iets langer van het gezelschap genieten.

IMG 6216 1

Zwaaien maar

Bij de Passantenhaven staan ook al heel wat kinderen te wachten. Gelukkig hoeven die zich niet te vervelen met zicht op dansende Pieten en Lichtjespieten in een bootje. Sinterklaas en Hoofdpiet komen als laatsten aan. Alle pepernoten zijn uitgedeeld en de laatste ‘high fives’ worden gegeven. De eerste Pieten gaan aan boord. Na een laatste afscheidswoordje van burgemeester Jan Luteijn en Dingeman stappen ook Sint en Hoofdpiet aan boord. De motor van het schip gaat aan en onder een luid gezang ‘Dag Sinterklaasje…’ vaart de pakjesboot rap de haven uit. Zwaaien, een laatste ‘Bedankt Sinterklaas’ en ‘Tot volgend jaar Zwarte Piet!’. En daar gaan ze in volle vaart naar Spanje. Een mooie afsluiting van een prachtige Sinterklaasperiode.

Bedankt!

Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) kijkt terug op een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest. Natuurlijk kan het comité niet alles zelf doen. Gelukkig krijgen wij heel veel hulp. Wij bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd. ‘Bedankt vrijwilligers, hulptroepen, sponsoren en ieder die zich op welke manier dan ook heeft ingezet! Zonder jullie was het niet zo’n mooi spektakel geweest. En ook een dankjewel voor alle kinderen, ouders en grootouders die het feest compleet maakten.’

Speciale veer

Vanuit het bestuur werden dit jaar speciale veren (complimenten) uitgereikt aan Dingeman en zijn complete Vlog team, Ans, Bets en Irene, Herma en Jeanette en ook aan Peter. Enthousiaste vrijwilligers die zich steeds weer belangeloos inzetten en waar wij als bestuur niet zonder kunnen. Maar natuurlijk geldt dat voor al onze vrijwilligers! Sint en Pieten zijn naar huis met een heleboel mooie herinneringen op zak. Hopelijk wordt het volgend jaar weer net zo’n mooi feest!

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Geniet nog even na op de Facebookpagina: SintGBRV en de website www.sintgeertruidenberg.nl