Bedankt en tot volgend jaar!

Sinterklaas is naar huis, overal zie je de kerstverlichting- en versiering al verschijnen. De bezems hangen weer op de gevels. Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat een paar weken terug Sinterklaas en Hoofdpiet ons digitaal welkom heette vanuit de huiskamer van Schoor en Jont. Van waar ze live contact met ons hadden. Wat een feest was dat! Een heel weekend Pieten op tandem, scooter en in TukTuk in heel Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Ze kwamen tekeningen ophalen, maakten een praatje, dansten en zongen en gingen natuurlijk ook graag met jullie op de foto. Blije Pieten en stralende kindergezichtjes.

L6 8 12 2020 dag sinterklaasje01

Maandag 16 en dinsdag 17 november werkte Sinterklaas even niet vanuit huis. Hij bracht samen met enkele Pieten een bezoek aan 7 basisscholen. Hier lieten de juffen en meesters zien wat voor goede Hulppieten zij waren. En ook waren er mooie liedjes, versjes en dansjes voorbereid voor Sint. Wat een gezelligheid, die twee dagen vlogen om.

Bedankt!
Een jaar waarin alles anders dan anders is, ook Sinterklaas. Toch hebben wij als Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) genoten van een mooie Sinterklaasperiode. Begon het voor ons met de vraag of Sinterklaas überhaupt naar Geertruidenberg kon komen dit jaar. Werd het uiteindelijk een knalfeest waar wij met zijn allen trots op terugkijken. Dit was niet mogelijk geweest zonder alle vrijwilligers, hulptroepen, samenwerkingspartners, sponsoren en donateurs. En het enthousiasme van alle (groot)ouders en kinderen maakten er zo’n mooi feest van. Wij willen dan ook iedereen die ons heeft geholpen, ondersteund en heeft mee gefeest hartelijk bedanken!

Laatste groet Sint en Hoofdpiet
Ontzettend jammer dat we deze gezellige Sinterklaasperiode niet samen af konden sluiten. Wat hadden we graag samen met jullie de pakjesboot uitgezwaaid, nog een laatste keer ‘Dag Sinterklaasje’ gezongen en hard geroepen ‘Dankjewel voor de cadeaus’. Gelukkig lieten Sinterklaas en Hoofdpiet zondagavond 6 december nog wel even van zich horen. En zwaaiden ze ons toe vanaf het scherm. Heb je het filmpje niet gezien? Zoek hem op via de Facebookpagina SintGBRV of bekijk hem via onze website www.sintgeertruidenberg.nl. En daarmee is Sinterklaas 2020 dan echt afgerond.

Bedankt allemaal en tot volgend jaar!


 

 

Alles komt goed

Wat een spannende week hebben we achter de rug. De Sintvlog met Snotterpieten die niet mee naar Nederland konden. Gelukkig wist Sint een oplossing, waarna de aanmeldingen van Hulppieten massaal binnenstroomden. Met als resultaat een geweldig weekend met Pieten op tandem, scooter en in TukTuk die overal te zien en horen waren in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Blije Pieten en stralende kindergezichtjes. Op zondag reden niet alleen de Pieten rond, maar kon je ook live contact zoeken met Sint en Hoofdpiet. En of dat nog niet genoeg was, brachten Sint en enkele Pieten ook nog een bezoek aan 7 basisscholen.

l5 fantastisch weekend scholenbezoek 17 11 2020 01

Vorige week was het dan zover de hele week keken we mee met de Sintvlog. Fijn dat Dingeman ons op de hoogte bracht, maar we maakten ons toch ook wel een beetje zorgen. We wisten al snel dat Sint de reis naar Nederland zou maken, maar alle Snotterpieten mochten niet mee. Wie kon nu, naast Hoofpiet, Sinterklaas helpen? Met z’n tweeën lukt het echt niet om alle schoenen gevuld te krijgen. Maar wat een slimme Sint hij stuurde een grote stapel brieven de deur uit met de oproep om Hulppiet te worden. En zaterdag zagen alle kinderen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer dat daar goed gehoor aan was gegeven.

Waar is Sint?
Wat een verraste gezichtjes toen zaterdag in bijna alle straten Pieten verschenen op de tandem, scooter of met TukTuk. Huizen met mooie tekeningen of versiering voor het raam werden aangedaan en de Pieten maakten alle tijd voor een gezellig praatje en een foto. Jong en oud werd verrast en wat kregen de Pieten leuke reacties. Naast pret met de kinderen hadden de Pieten nog een doel. Ze waren allemaal op zoek naar Sinterklaas, maar na enkele uren rondrijden en zoeken was er nog geen teken van Hoofpiet of Sint. Waar zouden ze toch zijn?

Gouden voetstappen
Zondagochtend vroeg toen bij vele huizen de gordijnen werden opengeschoven keken heel wat kinderen verbaasd op. Wat stonden daar nu op straat? Dat moest van dichtbij bekeken worden en zo waren er heel wat kinderen in hun pyjama en op blote voeten buiten te vinden. De voetstappen van Sint en Hoofdpiet en de hoeven van paard Ozosnel waren duidelijk te herkennen. Dan moesten ze dus in de buurt zijn geweest en waarschijnlijk nog steeds zijn…

Live op tv
Zou Dingeman meer kunnen vertellen? Zondagochtend vanaf 10.00 uur werd massaal gekeken naar de livestream via de website. Na Dingeman, Schoor en Jont kwamen dan ook Sinterklaas en Hoofdpiet in beeld. En toen vertelde Sint wat er gebeurd was: ‘We stappen gisterenavond over van de grote boot in de kleine boot. Het was flink aan het waaien en er waren hoge golven in de Donge. Dat had ik nog niet zo meegemaakt en toen viel ik uit de boot. Ik pakte de mouw van Hoofpiet vast en toen vielen we beide in het water.’ Gelukkig kwamen Jont en Schoor voorbij gewandeld. Die namen ze mee naar huis voor een lekkere warme douche en een droog pak. En toen wilde Sint eindelijk weleens naar alle kinderen toe, maar dat kon echt niet. Hij liep al de hele ochtend te kuchen en dan moet je binnen blijven, ook als je Sinterklaas bent.

Sint werkt thuis, Pieten op pad

En dus zat er niets anders op dan vanuit het huis van Schoor en Jont aan de slag te gaan. De burgemeester zorgde voor een digitale welkomstgroet. En Dingeman hielp een handje zodat de kinderen al snel hun foto’s en filmpjes konden delen. Er werd zelfs met Sinterklaas gebeld! Alle Pieten die weer te vinden waren op tandem, scooter en in TukTuk, zorgden dat alle tekeningen, verlanglijstjes en lekkere traktaties bij Sinterklaas terecht kwamen. Dat werd opnieuw een feestelijke, gezellige en geweldige dag in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Lekker dansen, zingen, kletsen en gek doen met de Pieten en online contact zoeken met Sint of gewoon lekker meekijken. En als extra verrassing beloofde Sint om op maandag en dinsdag een bezoek te brengen aan alle 7 basisscholen. En zo werd er maandag gezellig gefeest op De Biekorf, De Vuurvlinder, De Vonder en De Wilsdonck. En was het dinsdag een gezellige boel bij De Schoof, De Radonkel en De Ruif.

l5 fntastisch weekend scholenbezoek 17 11 2020 03

Blijven delen

Normaal staan er in de Sinterklaasperiode diverse activiteiten en bezoeken gepland in Geertruidenberg en Raamsdonksveer, door alle maatregelen rond Corona kan dat dit jaar helaas niet doorgaan. Om er toch samen een feestelijke tijd van te maken, vinden wij het erg gezellig als je gewoon onze website en facebookpagina blijft bezoeken en wij vinden het altijd leuk als jij je jouw Sintfoto’s met ons wilt delen. Heb je de livestream niet helemaal of helemaal niet kunnen bekijken? Kijk hem terug via www.sintgeertruidenberg.nl/TV. En Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten kijken uit naar jullie mooie tekeningen en lieve brieven in jullie schoen!

Bedankt!

Al is de Sinterklaasperiode nog niet voorbij. Toch willen wij alle kinderen, papa’s en mama’s en ieder ander die hun verhalen, foto’s en plezier met ons hebben gedeeld bedanken voor hun enthousiasme. En natuurlijk bedanken wij al onze vrijwilligers, sponsoren en donateurs voor de geweldige bijdrage die zij hebben geleverd aan een fantastische start van de Sinterklaasperiode.

Er zijn heel veel beelden die nog niet online staan, maar hier werken we hard aan. Neem dus zeker af en toe een kijkje op onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.

Dingeman heeft Sint gesproken

Wat hebben we in spanning zitten wachten tot het 9 november. De eerste Sintvlog stond om 07.00 uur online. Natuurlijk zat het hele Sinterklaas comité klaar om te kijken. Zou Dingeman het eerste contact leggen met Sinterklaas en vooral kon Sint vertellen of hij ook echt naar Nederland komt. Het wachten werd beloond. Sinterklaas vertelde dat een aankomst in de haven er niet inzit, maar dat hij zeker naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer komt. Alleen hoeveel Pieten hij meeneemt kan hij nog niet vertellen. Want helaas wordt er door de Pieten heel wat gehoest, geproest en geniest.

l4 hij komt hij komtHeb jij de Sintvlog van Dingeman ook al bekeken? Van 9 t/m 13 november staat om 07.00 uur de nieuwe vlog online. En heb je er één gemist, dan kijk je ze via www.sintgeertruidenberg.nl/TV gewoon terug. 

1½ mijter maatregelen
Ook voor Sinterklaas staat de veiligheid en gezondheid van de inwoners van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en alle betrokken vrijwilligers voorop. Hij zorgt dat de Pieten zich dan ook strikt aan der 1½ mijter maatregelen houden:
• Omdat je de kinderen met cadeautjes en snoepjes verrast, is het heel belangrijk dat je jouw handen goed wast;
• Omdat jullie op de daken moeten, ontsmetten de Pieten ook netjes van tevoren hun voeten;
• Als een Piet hoest, proest of niest, is het slim om thuis te blijven en moet die Piet in zijn bedje blijven.

Duidelijke regels, waardoor er nu veel Pieten thuis in hun bed liggen. Zijn er straks wel genoeg Pieten om mee naar Nederland te komen? Houd de Sintvlog zeker in de gaten!

Mooie raamversiering
Een gezamenlijk welkom in de haven zit er niet in en ook de kindermiddag kan niet doorgaan. Toch zullen Sint en Pieten van zich laten horen en zien. Op alle scholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer is een kleurplaat uitgedeeld (groep 1 t/m 4). Zit jij hier niet op school, print hem dan zelf uit via www.sintgeertruidenberg.nl of haal hem op bij het gemeentehuis. Die kleurplaat kun je nu niet zelf aan Sint of Piet geven, maar als jij hem nu eens mooi kleurt en ervoor zorgt dat hij komend weekend (14 en 15 november) op het raam hangt. Dan voelen ze zich toch helemaal welkom en weten ze meteen waar jij woont! Naast een mooie tekening kun je het raam natuurlijk ook versieren met gezellige Sinterklaasvlaggetjes of andere vrolijke versiering.

Allemaal kijken!
Als comité gaan we voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode, waarbij we rekening houden met de geldende coronamaatregelen. We roepen alle kinderen, ouders en grootouders dan ook op in het weekend van 14 en 15 november in en rond huis te blijven en misschien vang je dan een glimp op van een zwierige pietenveer of glanzende staf. En stem zeker af op de live uitzendingen op deze dagen via www.sintgeertruidenberg.nl/TV. Maak het thuis extra gezellig en knus. Dan houdt Vrind van Sint, Dingeman, jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Hulppieten gezocht
Dat Sinterklaas komt weten we zeker, hoeveel Pieten er mee reizen dat blijft spannend. Help jij Sint alvast een handje? Als papa of mama hoest, proest of niets mogen ze niet naar hun werk en dat geldt natuurlijk ook voor al die Snotterpieten. Die moeten aan boord van de pakjesboot blijven of liggen zelfs in Spanje in bed. Dan heeft Sint nooit genoeg Pieten om alle cadeaus rond te brengen. Ga jij mee op zoek naar geschikte hulppieten? Is jouw papa, tante, buurvrouw, opa of misschien juf of meneer wel een geschikte hulppiet? Knutsel een mooie pietenmuts voor ze en laat ze oefenen met klimmen op daken, pakjes inpakken en gedichten maken. Als Sint straks extra handen kan gebruiken, heb jij alvast wat goed hulppieten voor hem klaarstaan.

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.

Verloop voorbereidingen in Spanje

Dat 2020 anders is dan andere jaren dat weten we allemaal. Maar dat betekent natuurlijk niet we er samen geen mooi Sinterklaasfeest van kunnen maken. In Spanje gaan ze daar in ieder geval wel voor. Sint blijft fit en gezond door in beweging te blijven en op tijd zijn vitaminepillen te slikken. En natuurlijk gaan de Pieten ook voor een gezond dagritme. Helaas zijn er toch wel veel niezen, kuchen en snotneuzen te horen. Maar de Pakjesboot ligt er gelukkig al blinkend bij en ook lijken de eerste pepernoten en cadeautjes aan boord te zijn. Wie er straks allemaal meevaren, is nog wel even afwachten. Blijf op de hoogte en kijk vanaf maandag 9 november naar de Sintvlog.

l3 bezoek sint en pieten komt steeds dichterbi 03 11 2020En ben jij al aan de voorbereidingen begonnen? Is je verlanglijstje compleet, je schoenen gepoetst, een mooie tekening gemaakt en alle mooie liedjes geoefend? Of heb je iets anders speciaals ingestudeerd? Dan ben jij helemaal klaar voor het mooiste feest van het jaar. En anders heb je gelukkig nog even voor ze er zijn.

Mooie raamversiering
Een gezamenlijk welkom in de haven zit er niet in en ook de kindermiddag kan niet doorgaan. Toch zullen Sint en Pieten van zich laten horen en zien. En dan zou het erg leuk zijn als ze zich extra welkom voelen bij jou thuis. Normaal hangen de vlaggen in de haven, maar dat kan thuis natuurlijk ook. Hang een mooie tekening voor het raam, gezellige Sinterklaasvlaggetjes of andere vrolijke versiering. Een gezellig welkom en dan weten de Pieten ook ’s avonds waar ze moeten zijn. Dat is een goed idee!

Allemaal kijken!
Als comité gaan we voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode, waarbij we rekening houden met de geldende coronamaatregelen. De veiligheid en gezondheid van de inwoners van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en alle betrokken vrijwilligers staat voor ons voorop. We ontvangen ze dan niet samen in de haven, maar je kunt Sint en Piet best wel eens tegenkomen op andere plaatsen. We roepen alle kinderen, ouders en grootouders op in het weekend van 14 en 15 november in en rond huis te blijven en misschien vang je dan een glimp op van een zwierige pietenveer of glanzende staf. Maak het thuis extra gezellig en knus. Dan houdt Vrind van Sint, Dingeman, jullie vanaf maandag 9 november weer helemaal op de hoogte. Bekijk de eerste Vlog via www.sintgeertruidenberg.nl. En hij komt de hele week bij je terug met nieuwe ontwikkelingen. Kijken dus!

Hulppieten gezocht
Sint maakt al heel wat jaren de tocht van Spanje naar Nederland. Een coronacrisis zal hem daar zeker niet van weerhouden. Maar hoeveel Pieten meekunnen dat is nog even spannend. Help jij Sint alvast een handje? Als papa en mama verkouden zijn of moeten hoesten dan mogen ze niet naar hun werk en dat geldt natuurlijk ook voor al die Snotterpieten. Die moeten op de pakjesboot blijven of misschien zelfs wel in Spanje. En dan heeft Sint nooit genoeg Pieten om alle cadeaus rond te brengen. Ga jij mee op zoek naar geschikte hulppieten? Is jouw papa, tante, buurvrouw, opa of misschien juf of meneer wel een geschikte hulppiet? Knutsel dan een mooie pietenmuts voor ze en laat ze oefenen met klimmen op daken, pakjes inpakken en gedichten maken. Als Sint in november en december extra handen kan gebruiken, heb jij alvast wat goed hulppieten voor hem klaarstaan.

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV facebook round logo png transparent background 12 891 en website www.sintgeertruidenberg.nl.

Hoe gaan de voorbereidingen in Spanje?

In 2020 geen intocht en kindermiddag, maar Sint en Pieten gaan er zeker voor om gewoon naar Nederland te komen en jullie allemaal te zien. Helaas verlopen de voorbereidingen wat trager dan voorgaande jaren. De poetsdoeken om de pakjesboot te laten glimmen, worden nu vooral gebruikt om alle de neuzen van alle Snotterpieten te poetsen. Hopelijk verlopen de verdere voorbereidingen wat soepeler.

l2 vertraagde voorbereidingen 27 10 2020Coronacrisis of niet, Sinterklaas doet er alles aan om zijn jaarlijkse bezoek aan Nederland gewoon door te laten gaan. Hij houdt netjes afstand van alle Snotterpieten en in de gezamenlijke ruimtes dragen Sint en Pieten allemaal netjes een mondkapje. Sint slikt op tijd zijn Sintvitamine en start iedere dag met een gezonde wandeling. Met zo’n goede weerstand, kan zijn bezoek aan de gemeente Geertruidenberg dan ook gewoon doorgaan. Maar ja een gezamenlijk welkom dat zit er nu even niet in, want Sinterklaas is erg begaan met de gezondheid van alle inwoners van Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

Gezelligheid in eigen woonkamer
Als comité gaan we voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode, waarbij we rekening houden met de geldende coronamaatregelen. De veiligheid en gezondheid van de inwoners van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en alle betrokken vrijwilligers staat voor ons voorop. Jammer dat we elkaar niet samen in de haven kunnen ontmoeten, maar je kunt Sint en Piet best wel eens tegenkomen op plaatsen waar je het niet meteen verwacht.

We roepen dan ook alle kinderen, ouders en grootouders op in het weekend van 14 en 15 november in en rond huis te blijven en misschien vang je dan nog wel een glimp op van een pietenveer of gouden staf. Maak het thuis dus extra gezellig en knus met mooie versiering en zelfgebakken pepernoten. Dan zorgen wij dat Vrind van Sint Dingeman jullie op de hoogte houdt via zijn bekende Sintvlog.

Hulppiet
Sinterklaas maakt al vele jaren de tocht van Spanje naar Nederland. En ook dit jaar doet hij er alles aan om op tijd in onze gemeente te zijn. Misschien kunnen we hem alvast een beetje helpen. Als papa en mama verkouden zijn of moeten hoesten dan mogen ze niet naar hun werk en dat geldt natuurlijk ook voor al die Snotterpieten. Die moeten op de pakjesboot blijven of misschien zelfs wel in Spanje. En dan heeft Sint nooit genoeg Pieten om alle cadeaus rond te brengen. Ga jij mee op zoek naar geschikte hulppieten? Heb jij een papa, mama, opa, oma of misschien juf of meneer die dat wel zou kunnen? Knutsel alvast een mooie pietenmuts voor ze en laat ze alvast een beetje oefenen met klimmen op daken, pakjes inpakken en gedichten maken. Als Sint in november en december extra handen kan gebruiken, heb jij alvast wat goed hulppieten voor hem klaar staan.

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.