Sinterklaasperiode toch een beetje samen afsluiten

Kinderen, (groot)ouders en ieder ander die jaarlijks met enthousiasme Sint en alle Pieten welkom heten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat keken wij als Sint Nicolaas Comité ook dit jaar uit naar de Sinterklaasperiode. Een periode die nog lang niet afgelopen had moeten zijn, maar vorige week plots tot een einde kwam. Een mooie periode die we graag anders af hadden gesloten en dat gaan we dus ook doen. Maandag 6 december zwaai je mee naar Sint en Hoofdpiet op tv.

 

De cijfers lopen op en steeds meer kinderen zijn besmet. Als Sint Nicolaas Comité vinden we het niet verantwoord om met grote groepen mensen, waaronder kinderen van alle scholen in de gemeente, samen te komen voor Sinterklaasactiviteiten. En dus namen wij vorige week het besluit alle nog geplande activiteiten te schrappen. We kunnen immers de veiligheid van jullie, onze gasten en die van onze vrijwilligers en hulptroepen niet garanderen. Wij hopen zo ons steentje bij te dragen om dit nare virus een halt toe te roepen.

 

Pietenreporters opnieuw in actie!

Wij hadden deze Sinterklaasperiode graag anders afgesloten en dat gaan we dus ook doen! Kijk maandag 6 december vanaf 17.30 uur naar www.sintgeertruidenberg.nl/tv of SlogTV waar je geniet van een mooie terugblik op alle activiteiten die dit jaar wel door konden gaan. Omdat jullie allemaal hebben laten zien wat voor fantastische Pietenreporters jullie zijn, ontvangen wij heel graag jullie mooiste filmpjes en foto’s. App ze naar 06-13 67 62 15 en misschien zie je ze voorbijkomen in de uitzending.

Dag Sinterklaasje!

Zorg dat om 18.30 uur jouw bord en mond leeg zijn, zodat je uit volle borst ‘Dag Sinterklaasje’ meezingt. Want dan schuiven Sint en Hoofdpiet live aan bij Dingeman. Nog een laatste afscheidsbezoek, voordat de pakjesboot weer naar Spanje vertrekt. En misschien komen er nog wel meer speciale gasten. Kijk en zwaai dus zeker mee!

L7 Afsluiting 30 11 2021 02 MediumWat kon, was mooi, bedankt!
Als comité kijken we in ieder geval met heel veel plezier terug op de gezellige ontvangst in de gemeente. Nog niet traditioneel, maar wel een mooi feestje samen met jullie. We genieten nog na van de fijne bezoeken aan alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer en aan ’t Overstapje. We brachten een sportief bezoek aan Right-oh. En het eerste groter opgezette Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis was een succes en zeker voor herhaling vatbaar. We kijken daar dan ook trots op terug. En dat was ons nooit gelukt zonder alle vrijwilligers, hulptroepen, samenwerkingspartners, sponsoren en donateurs. Naast hen bedanken wij iedereen, kinderen, ouders, grootouders, vrienden en bekenden voor hun enthousiasme en feestelijke bijdrage.

 

Voor nu wensen wij jullie allemaal een gezellige pakjesavond en zien jullie graag volgend jaar weer! Maar eerst zwaaien wij maandag 6 december mee via www.sintgeertruidenberg.nl/tv en SlogTV. En houd zeker de Facebookpagina SintGBRV in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 

 

 

Sinterklaasperiode graag anders afgesloten
Beste kinderen, (groot)ouders en ieder ander die jaarlijks met enthousiasme Sint en alle Pieten welkom heten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat keken wij als Sint Nicolaas Comité ook dit jaar uit naar de Sinterklaasperiode. Een periode die nog lang niet afgelopen had moeten zijn, maar plots tot een einde komt.

De cijfers lopen op en steeds meer kinderen zijn besmet. Wij vinden het zeer spijtig, maar dan moet je als comité het enige juiste besluit nemen. Alle nog geplande activiteiten gaan niet door. We kunnen immers de veiligheid van jullie, onze gasten en die van onze vrijwilligers en hulptroepen niet garanderen.

Ongeacht de uitkomst van de persconferentie a.s. vrijdag vinden wij het als Sint Nicolaas Comité niet verantwoord om met grote groepen mensen, waaronder kinderen van alle scholen in de gemeente, samen te komen voor Sinterklaasactiviteiten. Ongeacht of deze nu binnen of buiten plaatsvinden. Wij hadden deze Sinterklaasperiode graag anders afgesloten, maar hopen met deze keuze ons steentje bij te dragen om dit nare virus een halt toe te roepen.

We kijken in ieder geval met heel veel plezier terug op de gezellige ontvangst in de gemeente. De intocht lukte nog niet traditioneel, maar we maakten er wel een mooi feest van samen met jullie. De fijne bezoeken aan alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer en aan ’t Overstapje kunnen wij in onze zak steken. We genieten er nog van na. Een sportief bezoek aan Right-oh zat er ook in. En het eerste groter opgezette Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis was een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Sint, Hoofdpiet en alle andere Pieten blijven gewoon jullie schoenen vullen en doen hun ronde op pakjesavond. Helaas is het niet mogelijk ze dit jaar nog te ontmoeten.

We kijken met trots terug op de activiteiten die wel door konden gaan dit jaar. En dat was ons nooit gelukt zonder alle vrijwilligers, hulptroepen, samenwerkingspartners, sponsoren en donateurs. Naast hen bedanken wij iedereen, kinderen, ouders, grootouders, vrienden en bekenden voor hun enthousiasme en feestelijke bijdrage.

Wij wensen jullie nog een hele fijne Sinterklaasperiode, een gezellige pakjesavond en zien jullie graag volgend jaar weer!

IMG 9420 bw Medium

Geweldig scholenbezoek en Sinterklaasontbijt

Na een geweldige ontvangst, waarbij Sint en Pieten door de straten reden in een stoere auto, in TukTuks, op tandems en scooters. Bezochten Sint en Pieten alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Overal werden ze vrolijk ontvangen en werd het een feestje met zang, dans en gezellige verhalen. Er werd een sportief bezoek aan Right-oh gebracht en zondag schoven ouders en kinderen aan bij het Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis.

Wat een fijne week hadden Sint en Pieten. Op dinsdag en woensdag waren ze welkom op alle scholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Zaterdag was een sportief dagje en zondag een smakelijke toen kinderen en ouders aanschoven voor het Sinterklaasontbijt.

Warm welkom
Op dinsdag en woensdag werden Sint en Pieten op alle scholen geweldig verwelkomd. Of ze nu ontvangen werden op het schoolplein of in de gymzaal, overal waren enthousiaste kinderen met vrolijke koppies en mooie tekeningen. Er werd gezongen, gedanst en mooie gedichten voorgedragen. Op één van de scholen kreeg Sint zelfs een bed aangeboden in een mooi kasteel. Wat voelden Sint en Pieten zich overal welkom. Ze hadden nog wel langer willen blijven. Voor Sint en Pieten uitgezwaaid werden, kregen alle kinderen een lekker zakje pepernoten. Ook werd ODC ’t Overstapje bezocht. Daar waren de kinderen net lekker aan het buitenspelen. De Pieten mochten gezellig meedoen en sprongen enthousiast op de mooie fiets en skelter. Na het fijne en gezellige bezoek werd er met moeite afscheid genomen.

Sportieve dag
Zaterdagochtend brachten enkele Pieten een bezoek aan de winkels op de scooter. En ’s middags mochten Sint en Pieten hun sportiviteit laten zien bij Right-oh. Al waren ze vooral onder de indruk van de voetbaltechnieken en kunstjes van de kinderen. Na het bezoek liepen alle jeugdleden er warmpjes bij.

Gezellig ontbijt
En wat hebben Sint en Pieten uitgekeken naar zondag. Vorig jaar kon het Sinterklaasontbijt niet doorgaan, maar dit jaar pakten ze groots uit. De kinderen en ouders werden ontvangen door de Pieten die hen ook naar hun plaatsen brachten. Het was meteen gezellig, maar waar bleef Sinterklaas nu toch? Samen met Hoofdpiet gingen de kinderen op zoek en uiteindelijk riepen ze samen Sinterklaas uit zijn bed. Die lag nog heerlijk te slapen en had niet zoveel kinderen bij het ontbijt verwacht. Hij kleedde zich snel aan en werd helemaal wakker van de gezellige ochtendgymnastiek. Er werd lekker gegeten, maar vooral genoten van de gezelligheid met Sint en Pieten. Een fijne ochtend die voorbij vloog.

Veiligheid voorop
Hopelijk zien we elkaar nog een keer. Dat wordt gezellig samen zingen, dansen en zwaaien. Bij alle bezoeken en ontmoetingen staan gezondheid en veiligheid voorop. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van Sint en Pieten, maar knuffelen en handen geven, doen we nu liever niet. Iedereen boven de 13 jaar vragen wij 1,5 meter afstand te houden, Sint en Piet zwaaien dan hartelijk naar jullie.

Deze Sinterklaasperiode staan er nog enkele activiteiten op het programma, maar steeds opnieuw bekijkt het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg en Raamsdonksveer wat haalbaar en veilig is binnen de huidige coronamaatregelen. Houd daarom onze website www.sintgeertruidenberg.nl en Facebookpagina SintGBRV goed in de gaten. Bezoek de website ook voor leuke spelletjes of het terugkijken van de Sintvlog.

 

Samen zingen, dansen en zwaaien
Door onvoorziene omstandigheden kon het winkelbezoek van Sint en Pieten afgelopen zaterdag helaas niet doorgaan. Excuses dat wij jullie hier niet eerder van op de hoogte konden stellen. Als comité zijn wij afhankelijk van vrijwilligers en doen allemaal ons best.

Natuurlijk willen wij jullie nog steeds ontmoeten en hebben een nieuw bezoek ingepland. Zaterdag 27 november vanaf 14.30 uur maken Sint en Pieten een rondje in het winkelcentrum van Raamsdonksveer.

Samen zingen, dansen en zwaaien. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van Sint en Pieten, maar knuffelen en handen geven doen we nu liever niet. Iedereen boven de 13 jaar vragen wij 1,5 meter afstand te houden, Sint en Piet zwaaien dan hartelijk naar jullie.

Jammer dat het niet doorging, maar wij kijken uit naar zaterdag 27 november..

24831322 1739006562805396 2274697861347368052 o Medium

Winkelbezoek Raamsdonksveer

Sinterklaas en Pieten zijn blij weer zoveel kinderen ontmoet te hebben. Maar Sint vindt het ook erg jammer dat hij niet iedereen gezien heeft. Daarom maakt hij zaterdagmiddag 20 november een rondje bij de winkels in Raamsdonksveer. Ziet hij jou daar?

's Ochtends kom je al enkele Pieten tegen. Van ongeveer 10.30 tot 12.30 uur zijn enkele Pieten op pad. Van 14.00 tot 15.00 uur brengen Sint en Pieten een bezoek aan de winkels. Tot zaterdag!