Moeilijk besluit

Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer
is druk bezig met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Helaas nog anders dan andere jaren, maar we doen ons uiterste best om er samen met alle kinderen, ouders en grootouders weer een mooi en gezellig feestje van te maken.

Op het moment van vergunningsaanvraag konden we met de toen geldende Corona maatregelen niet de traditionele intocht organiseren in de Passantenhaven. Hiervoor hadden wij het hele gebied rond de haven af moeten sluiten inclusief de brug. En moesten we bij alle ouders en kinderen boven de 13 jaar de Corona Check uitvoeren. Na goed overleg met de gemeente Geertruidenberg hebben wij het moeilijke besluit genomen om het feest aan de haven door te schuiven naar volgend jaar.

Het is ons bekend dat Raamsdonk wel voor de traditionele intocht gaat. Ook dat is in overleg met de gemeente besloten. Een andere kern met een andere intocht die wij van harte een prachtig Sinterklaasfeest toewensen.

Vorig jaar
Dat Sinterklaas niet in de haven aankomt, wil niet zeggen dat hij Geertruidenberg en Raamsdonksveer overslaat. Toen vorig jaar in veel gemeenten de deur op slot zat voor alle activiteiten rond een intocht of Sinterklaasfeest hebben wij als comité met de fantastische hulp van vele enthousiaste vrijwilligers en betrokken sponsoren een alternatieve intocht georganiseerd. Sinterklaas en Hoofdpiet waren te volgen via een livestream en de Pieten reden de straten door en dansten, zongen en kletsten met alle kinderen, ouders en grootouders die zij tegenkwamen. Daarnaast brachten wij in de eerste week een bezoek aan alle scholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer.
 
Net zo’n feest als vorig jaar
Ook dit jaar komen wij naar jullie toe. Op zondag 14 november gaan de Pieten vanaf 12.00 uur op pad. Zorg dat je raam mooi versierd is, dan weten ze waar ze aan kunnen kloppen. Sinterklaas en Hoofdpiet die het erg gezellig vonden jullie vorig via de livestream te ontmoeten, misten wel het persoonlijke contact met jullie. Daarom gaan ook zij dit jaar op pad in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Sta jij ze voor jouw deur al op te wachten?

Om er zeker van te zijn dat alle kinderen van groep 1 t/m 4 in de gemeente Geertruidenberg weten dat Sint en Pieten zijn aangekomen, bezoeken ze op dinsdag 16 en woensdag 17 november de scholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

En omdat we vorig jaar het Sinterklaasontbijt zo gemist hebben, pakken we dat dit jaar wat anders aan. Op zowel zondag 21 als zondag 28 november organiseren wij in samenwerking met Fort Sint Gertrudis een Sinterklaasontbijt. Waar natuurlijk nog steeds de prijswinnaars van de mooiste tekeningen en knutselwerken welkom zijn, maar waar dit jaar ook kaartjes voor gekocht kunnen worden. Wie wil dat nu niet? Sinterklaas wekken en gezellig een broodje pepernoot smikkelen met de Pieten. We houden jullie op de hoogte hoe en vanaf wanneer je aan kaartjes kunt komen.    

Toekomst
Zodra de richtlijnen het weer toelaten hopen wij als comité oude en nieuwe tradities met elkaar te verbinden. Sint en alle Pieten vinden het altijd geweldig om door jullie verwelkomd te worden in de Passantenhaven, maar vonden het ook fantastisch om eens overdag bij jullie op bezoek te zijn. Een stuk gezelliger dan wanneer jullie ’s nachts in bed liggen.

En al is het dit jaar dus nog steeds wat anders dan anders, dat wij naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer komen, dat is wel zeker. We hopen jullie allemaal te ontmoeten vanaf zondag 14 november. 

l5 fantastisch weekend scholenbezoek 17 11 2020 01l5 fantastisch weekend scholenbezoek 17 11 2020 02 2