Traditionele intocht of niet, het is zeker dat Sinterklaas en Pieten naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer komen. Dat we een intocht met boot moeten laten varen is bekend, maar we gaan ook dit jaar voor een fantastisch Sinterklaasfeest. En of ze nu aankomen per bus, fiets of te voet. Dat Vrind van Sint Dingeman ze met enthousiasme opwacht, weten we 100% zeker!

Alle boutjes en moertjes gesmeerd

Leggen Sinterklaas en de Pieten de reis vanuit Spanje wel af met de boot? Dan hebben ze vast alle moertjes en schroefjes goed gesmeerd, alles moet natuurlijk goed draaien en stomen, anders kom je niet ver.

En hopelijk lopen alle verdere voorbereidingen ook soepel. Is het paard klaar voor de reis, zijn staf en schoenen gepoetst, is alle kleding gestoomd en gestreken en slikken Sint en Pieten wel goed hun vitaminen voor de weerstand? In Geertruidenberg en Raamsdonksveer zijn de voorbereidingen in volle gang. Niet alleen Dingeman is er helemaal klaar voor ook Jont en Schoor kijken uit naar het bezoek van Sint en Piet. Ze hopen dat ze dit jaar niet uit het water gevist hoeven worden, want dat was toch wel een nat avontuur. Vanaf maandag 8 november volg je de voorbereidingen van Dingeman via de Sintvlog. Houd onze website www.sintgeertruidenberg.nl en Facebookpagina SintGBRV goed in de gaten. 

sg21 l1komen sint en de pieten toch wel naar nederland 19102021 02Gezelligheid in eigen woonkamer
Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) gaat dit jaar voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode. Jammer dat we elkaar niet samen in de haven ontmoeten, maar gelukkig kom je de Pieten tegen in je eigen straat en waarschijnlijk gewoon bij jou voor de deur. En ook Sinterklaas en Hoofdpiet gaan zoveel mogelijk straten af. Ze kijken er heel erg naar uit jullie allemaal weer in het echt te zien. Het was heel gezellig vorig jaar via de stream, maar toen konden ze niet goed zien hoe hard jullie allemaal gegroeid zijn. Kinderen, ouders en grootouders zorg dat je zondag 14 november vanaf 12.00 uur lekker thuis bent of in ieder geval in de buurt, want dan zie je zeker een pietenveer of gouden staf voorbijkomen. En ook via SintTV houden wij jullie die dag op de hoogte. Misschien hebben we jullie hulp hier nog wel bij nodig… Maak het 14 november thuis dus extra gezellig en knus met mooie versiering op het raam en zelfgebakken pepernoten. Dan zorgen wij dat Vrind van Sint Dingeman jullie op de hoogte houdt.

Samen aftellen
Het aftellen naar het mooiste feest van het jaar is nu echt begonnen. Niet alleen kijken we uit naar zondag 14 november. Ook dinsdag 16 en woensdag 17 november zijn feestelijke dagen voor ons. Dan bezoeken we alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Alle kaarten van het Sinterklaasontbijt zijn uitverkocht, maar de kinderen met het mooiste knutselwerk of de mooiste tekening maken nog kans om aan te schuiven. De tekeningen worden na de herfstvakantie verspreid op de scholen en natuurlijk kun je hem vanaf dan ook zelf printen via onze website.

Wij houden jullie graag op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.

sg21 l2 voorbereidingen 26102021 03