Nieuws bevestigd door de officieuze Pietenreporter

 

Het aftellen is nu echt begonnen, nog een paar nachtjes slapen en dan zetten Sint en Pieten voet op Nederlandse bodem. En het allermooiste nieuws zondag 14 november zien wij ze vanaf 12.00 uur in de straten van Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat kijken we uit naar hun bezoek en wat fijn dat we vanaf deze week weer mee genieten met de avonturen van Dingeman via de Sintvlog. Vrind van Sint laat deze week 3x van zichzelf horen, kijk jij ook mee?

Maandagmiddag zagen we Dingeman in de eerste Sintvlog. Bij de haven kwam hij Jont tegen, die hem het liefst rode billen bezorgde. “Want waarom komt Sinterklaas dit jaar niet?” Gelukkig stelde Dingeman haar snel gerust, niet al het nieuws wat je hoort klopt. “Neem al die reporters maar met een grote korrel zout.”

Pietenreporter Sint TV
“Alle reporters met een korrel zout nemen?” Via SinTV schakelde reporter Chirstel de Laat in en die liet zich dat toch niet zomaar zeggen. Vorig jaar had zij alle kinderen toch goed op de hoogte gehouden van het laatste Sint nieuws in Geertruidenberg en Raamsdonksveer? Ze heeft er dan ook veel zin in, om dit jaar samen met ons uit te kijken naar Sinterklaas. En ze hoopt dat alle kinderen meekijken met haar, de speciale Pietenreporter van SinTV. Ze kwam nu ook al met een officieel nieuwsbericht. Sinterklaas komt op 14 november echt naar de kinderen, maar de aantocht met de boot moet hij laten varen. Met welk vervoersmiddel dan? Dat is nog een groot geheim. Nog een paar dagen en dan komen Sinterklaas, Hoofpiet en alle andere Pieten door de straten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. “Sint hoorde namelijk van de Pieten dat het vorig jaar zo gezellig was om jullie te ontmoeten in jullie eigen straat. Dus nu komt hij ook zelf naar jullie toe.”

Mooie raamversiering
Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer gaat voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode. Helpen jullie mee? Geef Sint en Pieten een mooi welkom in jullie eigen straat. Versier je raam met slingers, tekeningen of leuke teksten en hang er ook zeker de kleurplaat bij de je via school kreeg. Dat ziet er niet alleen heel gezellig uit, de Pieten weten dan ook waar ze jullie kunnen vinden. En ga, zoals Pietenreporter Christel vroeg, alvast op de uitkijk staan om te zien of Sint en Pieten al in aantocht zijn. Dan vertelt zij jou als eerste al het spannende en belangrijke nieuws over Sint en Pieten.

Allemaal kijken!
Kijk deze week mee met de Sintvlog van Dingeman en schakel zondag 14 november in op www.sintgeertruidenberg.nl/tv voor de speciale live uitzending. En natuurlijk ontmoeten Sint en Pieten jullie dan ook graag op straat. Dus blijf zondag in en rond huis dan vang je zeker een glimp op van een zwierige pietenveer of glanzende staf. Net als vorig jaar doen de Pieten hun best alle straten te bezoeken. Sinterklaas kan niet alle straten door, maar komt zeker bij jou in de buurt. Kijk naar de live uitzending dan weet je waar en wanneer je Sinterklaas kunt ontmoeten.

Wat een goed nieuws dat Sinterklaas zelf naar de kinderen komt. Kijk op woensdag 10 en vrijdag 12 november naar de nieuwe Sintvlogs met Dingeman via onze website www.sintgeertruidenberg.nl of Facebookpagina SintGBRV. Of bekijk de aflevering via SlogTV om 16.00 en 18.30 uur. Veel kijkplezier en tot zondag!

 

sg21 l2 voorbereidingen 26102021 02