Wat een feestelijke ontvangst voor Sint en Pieten

Wat was het een spannende week. We wisten dan wel dat Sint en Pieten naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer zouden komen, maar wanneer en waar zouden we hen dan zien? Ze konden niet met de boot naar de Passantenhaven komen, maar dat was dan ook het enige wat we wisten. Gelukkig kwamen alle kinderen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer meteen in actie na een oproep van reporter Christel de Laat. Alle kinderen gingen voor Dingeman op zoek naar een glimpje van de staf of een pietenmuts. En alles wat ze maar zagen vertelden ze aan hem door. En ja hoor, na een mooie ontvangst door locoburgemeester Mike Hofkens op de Markt in Geertruidenberg kwamen Sint en de Pieten de straten door.

Wat een geweldige Beste Officieuze Pietenreporters (BOP’ers) wonen er in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat stuurden jullie mooie foto’s en filmpjes naar de studio van Dingeman. Vanaf 12.00 uur deed Dingeman live verslag vanuit zijn speciale studio en wat een bijzondere gasten ontving hij daar. Locoburgemeester Mike Hofkens en BOP’er Anthony waren zijn eerste gasten. Na wat goede tips van reporters in de straten gingen zij op zoek naar de eerste glimp van Sint en Pieten.

 

Bus vol
Op de Markt van Geertruidenberg stonden zij in spanning te wachten en het wachten werd beloond. Hoofdpiet kwam aangereden in een stoere helderblauwe Mehari en Sint en de andere Pieten arriveerden op de Markt in een grote gele schoolbus. Sint en Pieten werden hartelijk welkom geheten door de locoburgemeester. Een mooie start van een heerlijke Sinterklaasmiddag. Want na deze mooie ontvangst stapte Sinterklaas bij Hoofdpiet in de auto en de Pieten stapten op een scooter of tandem en sommigen pakten zelfs een TukTuk. En zo gingen ze langs bij alle kinderen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. En die wisten ze goed te vinden door alle prachtig versierde ramen, huizen én straten. En de studio van Dingeman werd ook gezellig bezocht door Pieten en Sint.
Op TV en in het echt

De hele middag werden Sinterklaas en Hoofdpiet live gevolgd tijdens hun rondrit door de straten. En in de studio kwamen de mooiste foto’s en filmpjes binnen van kinderen met Pieten. Sinterklaas en Hoofdpiet zijn blij dat ze dit jaar droog in de gemeente zijn aangekomen, want nu ontdekten ze zelf hoe leuk het is om zelf naar de kinderen toe te gaan. En al misten ze jullie mooie ontvangst aan de haven wel, dit hadden ze voor geen goud willen missen. Overal waar ze kwamen kregen ze prachtige kunstwerken, vertelden jullie mooie verhalen en werd er vrolijk gezongen. Als dank werden de kinderen verrast met appeltjes van oranje.

Sint en Pieten op pad in de gemeente
De Pieten deden hun best alle straten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer te bezoeken en ook Sint en Hoofdpiet maakten een grote ronde. De middag is voorbij gevlogen. Zondag hebben ze helaas ook wat kinderen gemist en dat vinden ze heel erg jammer. Gelukkig maken ze er dinsdag 16 november een feestje van op basisscholen De Biekorf, De Vuurvlinder, De Vonder en de Wilsdonck. Waarna ze doorgaan naar ODC ’t Overstapje. En woensdag 17 november worden ze ontvangen door of zwaaien ze naar de kinderen van De Radonkel, De Schoof en De Ruif. En hopelijk zien we jullie nog vaker. Zo worden zaterdag 20 november de winkels in Raamsdonksveer bezocht. De tijden staan nog niet helemaal vast,

 

dus houdt hiervoor onze facebookpagina en website in de gaten! En op zondag ontmoeten Sint en Pieten een groep kinderen tijdens het Sinterklaasontbijt.

 

Veiligheid voorop

Hopelijk zien we elkaar nog regelmatig komende weken, wij ontmoeten jullie in ieder geval graag! Dat wordt gezellig samen zingen, dansen en zwaaien. Bij alle bezoeken en ontmoetingen staan de gezondheid en veiligheid van kinderen, leerkrachten, (groot)ouders en ook van Sint en Pieten voorop. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van Sint en Pieten, maar knuffelen en handen geven doen we nu liever niet. Iedereen boven de 13 jaar vragen wij 1,5 meter afstand te houden, Sint en Piet zwaaien dan hartelijk naar jullie.

 

Deze Sinterklaasperiode staan er nog diverse activiteiten op het programma, maar steeds opnieuw bekijken we wat haalbaar en veilig is binnen de huidige coronamaatregelen. Houd daarom onze website www.sintgeertruidenberg.nl en Facebookpagina SintGBRV goed in de gaten. Heb jij zondag de live uitzending met Dingeman gemist? Of heb je hem niet helemaal kunnen bekijken, omdat je naar Sinterklaas stond te zwaaien? Kijk de uitzending dan zeker terug via www.sintgeertruidenberg.nl/TV.

 

sg21foto 255773018 4952953284744025 4107602486040448485 n Medium