Geweldig scholenbezoek en Sinterklaasontbijt

Na een geweldige ontvangst, waarbij Sint en Pieten door de straten reden in een stoere auto, in TukTuks, op tandems en scooters. Bezochten Sint en Pieten alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Overal werden ze vrolijk ontvangen en werd het een feestje met zang, dans en gezellige verhalen. Er werd een sportief bezoek aan Right-oh gebracht en zondag schoven ouders en kinderen aan bij het Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis.

Wat een fijne week hadden Sint en Pieten. Op dinsdag en woensdag waren ze welkom op alle scholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Zaterdag was een sportief dagje en zondag een smakelijke toen kinderen en ouders aanschoven voor het Sinterklaasontbijt.

Warm welkom
Op dinsdag en woensdag werden Sint en Pieten op alle scholen geweldig verwelkomd. Of ze nu ontvangen werden op het schoolplein of in de gymzaal, overal waren enthousiaste kinderen met vrolijke koppies en mooie tekeningen. Er werd gezongen, gedanst en mooie gedichten voorgedragen. Op één van de scholen kreeg Sint zelfs een bed aangeboden in een mooi kasteel. Wat voelden Sint en Pieten zich overal welkom. Ze hadden nog wel langer willen blijven. Voor Sint en Pieten uitgezwaaid werden, kregen alle kinderen een lekker zakje pepernoten. Ook werd ODC ’t Overstapje bezocht. Daar waren de kinderen net lekker aan het buitenspelen. De Pieten mochten gezellig meedoen en sprongen enthousiast op de mooie fiets en skelter. Na het fijne en gezellige bezoek werd er met moeite afscheid genomen.

Sportieve dag
Zaterdagochtend brachten enkele Pieten een bezoek aan de winkels op de scooter. En ’s middags mochten Sint en Pieten hun sportiviteit laten zien bij Right-oh. Al waren ze vooral onder de indruk van de voetbaltechnieken en kunstjes van de kinderen. Na het bezoek liepen alle jeugdleden er warmpjes bij.

Gezellig ontbijt
En wat hebben Sint en Pieten uitgekeken naar zondag. Vorig jaar kon het Sinterklaasontbijt niet doorgaan, maar dit jaar pakten ze groots uit. De kinderen en ouders werden ontvangen door de Pieten die hen ook naar hun plaatsen brachten. Het was meteen gezellig, maar waar bleef Sinterklaas nu toch? Samen met Hoofdpiet gingen de kinderen op zoek en uiteindelijk riepen ze samen Sinterklaas uit zijn bed. Die lag nog heerlijk te slapen en had niet zoveel kinderen bij het ontbijt verwacht. Hij kleedde zich snel aan en werd helemaal wakker van de gezellige ochtendgymnastiek. Er werd lekker gegeten, maar vooral genoten van de gezelligheid met Sint en Pieten. Een fijne ochtend die voorbij vloog.

Veiligheid voorop
Hopelijk zien we elkaar nog een keer. Dat wordt gezellig samen zingen, dansen en zwaaien. Bij alle bezoeken en ontmoetingen staan gezondheid en veiligheid voorop. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van Sint en Pieten, maar knuffelen en handen geven, doen we nu liever niet. Iedereen boven de 13 jaar vragen wij 1,5 meter afstand te houden, Sint en Piet zwaaien dan hartelijk naar jullie.

Deze Sinterklaasperiode staan er nog enkele activiteiten op het programma, maar steeds opnieuw bekijkt het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg en Raamsdonksveer wat haalbaar en veilig is binnen de huidige coronamaatregelen. Houd daarom onze website www.sintgeertruidenberg.nl en Facebookpagina SintGBRV goed in de gaten. Bezoek de website ook voor leuke spelletjes of het terugkijken van de Sintvlog.