Sinterklaasperiode graag anders afgesloten
Beste kinderen, (groot)ouders en ieder ander die jaarlijks met enthousiasme Sint en alle Pieten welkom heten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat keken wij als Sint Nicolaas Comité ook dit jaar uit naar de Sinterklaasperiode. Een periode die nog lang niet afgelopen had moeten zijn, maar plots tot een einde komt.

De cijfers lopen op en steeds meer kinderen zijn besmet. Wij vinden het zeer spijtig, maar dan moet je als comité het enige juiste besluit nemen. Alle nog geplande activiteiten gaan niet door. We kunnen immers de veiligheid van jullie, onze gasten en die van onze vrijwilligers en hulptroepen niet garanderen.

Ongeacht de uitkomst van de persconferentie a.s. vrijdag vinden wij het als Sint Nicolaas Comité niet verantwoord om met grote groepen mensen, waaronder kinderen van alle scholen in de gemeente, samen te komen voor Sinterklaasactiviteiten. Ongeacht of deze nu binnen of buiten plaatsvinden. Wij hadden deze Sinterklaasperiode graag anders afgesloten, maar hopen met deze keuze ons steentje bij te dragen om dit nare virus een halt toe te roepen.

We kijken in ieder geval met heel veel plezier terug op de gezellige ontvangst in de gemeente. De intocht lukte nog niet traditioneel, maar we maakten er wel een mooi feest van samen met jullie. De fijne bezoeken aan alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer en aan ’t Overstapje kunnen wij in onze zak steken. We genieten er nog van na. Een sportief bezoek aan Right-oh zat er ook in. En het eerste groter opgezette Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis was een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Sint, Hoofdpiet en alle andere Pieten blijven gewoon jullie schoenen vullen en doen hun ronde op pakjesavond. Helaas is het niet mogelijk ze dit jaar nog te ontmoeten.

We kijken met trots terug op de activiteiten die wel door konden gaan dit jaar. En dat was ons nooit gelukt zonder alle vrijwilligers, hulptroepen, samenwerkingspartners, sponsoren en donateurs. Naast hen bedanken wij iedereen, kinderen, ouders, grootouders, vrienden en bekenden voor hun enthousiasme en feestelijke bijdrage.

Wij wensen jullie nog een hele fijne Sinterklaasperiode, een gezellige pakjesavond en zien jullie graag volgend jaar weer!

IMG 9420 bw Medium