Tot volgend jaar!

Tussen kerstverlichting en -versiering kom je nog enkele verdwaalde pepernoten tegen. Je kunt je al bijna niet meer voorstellen dat we een paar weken terug Sint en Pieten in de Passantenhaven ontvingen. Wat was het gezellig weer allemaal samen in de haven. Fijne bezoeken aan school, swingende winkelbezoeken met polonaises en racen in winkelwagentjes. Bijzonder Sinterklaasontbijt en -brunch en een gezellige kindermiddag. Vele verrassing in de schoen en een fijne pakjesavond. Met als afsluiter de
sfeervolle uittocht.

Dinsdagavond 6 december het is nog rustig als de Pieten aankomen in Raamsdonksveer. Gelukkig verschijnen er al snel kinderen met hun papa’s en mama’s. De Koele Pietenband laat van zich horen en de andere Pieten swingen erop los. Natuurlijk worden er ook nog heel wat pepernoten uitgedeeld. Na een polonaise vertrekken de Pieten, kinderen en (groot)ouders via de Wim Letschertbrug richting de Markt tot voor het poortje bij Fort Sint Gertrudis. Een mooi zicht die muzikale stoet met vrolijke lampionnen en lichtjes. Op de Markt aangekomen gaat de gezelligheid gewoon door. De Koele Pietenband gaat vrolijk verder en er dansen en swingen nog veel meer Pieten en kinderen mee. Daar wordt weer een polonaise ingezet en er zijn genoeg pepernoten voor iedereen.

Richting de haven

Dingeman laat van zich horen en iedereen wacht vol spanning tot ook Sinterklaas en Hoofdpiet zich aansluiten bij de gezelligheid. Na een kort woordje van de goedheiligman: ‘We hebben genoten van de weken in Nederland, zullen we volgend jaar gewoon al wat eerder komen?’ Na de belofte dat ze er volgend jaar sowieso weer zijn, vertrekt de hele stoet via de Vismarktstraat, Havendijkstraat door naar de Passantenhaven. Sint en de Pieten nemen ruim de tijd voor een laatste foto, praatje of handje pepernoten. Fijn om nog even van elkaars gezelschap te genieten.

Zwaaien maar

Bij de haven staan ook al ouders en kinderen te wachten. Die nog verrast worden met wat laatste pepernoten. En dan gaan ze één voor één aan boord. Sinterklaas en Hoofdpiet als laatsten. De motor van het schip gaat draaien en onder een luid gezang ‘Dag Sinterklaasje…’ vaart de pakjesboot rap de haven uit. Zwaaien, een laatste ‘Bedankt Sinterklaas’ en ‘Tot volgend jaar Piet!’. En daar gaan ze in volle vaart naar Spanje. Een mooie afsluiting van een prachtige Sinterklaasperiode. Na een geweldige periode zijn Sint en Pieten weer naar huis. Zij nemen een heleboel mooie herinneringen mee, maar lieten er nog meer bij ons achter.

Op naar volgend jaar!

Geniet nog even na met de foto’s op de Facebookpagina SintGBRV of speel een laatste Pietenspelletje op de website www.sintgeertruidenberg.nl.