Sinterklaasperiode toch een beetje samen afsluiten

Kinderen, (groot)ouders en ieder ander die jaarlijks met enthousiasme Sint en alle Pieten welkom heten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat keken wij als Sint Nicolaas Comité ook dit jaar uit naar de Sinterklaasperiode. Een periode die nog lang niet afgelopen had moeten zijn, maar vorige week plots tot een einde kwam. Een mooie periode die we graag anders af hadden gesloten en dat gaan we dus ook doen. Maandag 6 december zwaai je mee naar Sint en Hoofdpiet op tv.

 

De cijfers lopen op en steeds meer kinderen zijn besmet. Als Sint Nicolaas Comité vinden we het niet verantwoord om met grote groepen mensen, waaronder kinderen van alle scholen in de gemeente, samen te komen voor Sinterklaasactiviteiten. En dus namen wij vorige week het besluit alle nog geplande activiteiten te schrappen. We kunnen immers de veiligheid van jullie, onze gasten en die van onze vrijwilligers en hulptroepen niet garanderen. Wij hopen zo ons steentje bij te dragen om dit nare virus een halt toe te roepen.

 

Pietenreporters opnieuw in actie!

Wij hadden deze Sinterklaasperiode graag anders afgesloten en dat gaan we dus ook doen! Kijk maandag 6 december vanaf 17.30 uur naar www.sintgeertruidenberg.nl/tv of SlogTV waar je geniet van een mooie terugblik op alle activiteiten die dit jaar wel door konden gaan. Omdat jullie allemaal hebben laten zien wat voor fantastische Pietenreporters jullie zijn, ontvangen wij heel graag jullie mooiste filmpjes en foto’s. App ze naar 06-13 67 62 15 en misschien zie je ze voorbijkomen in de uitzending.

Dag Sinterklaasje!

Zorg dat om 18.30 uur jouw bord en mond leeg zijn, zodat je uit volle borst ‘Dag Sinterklaasje’ meezingt. Want dan schuiven Sint en Hoofdpiet live aan bij Dingeman. Nog een laatste afscheidsbezoek, voordat de pakjesboot weer naar Spanje vertrekt. En misschien komen er nog wel meer speciale gasten. Kijk en zwaai dus zeker mee!

L7 Afsluiting 30 11 2021 02 MediumWat kon, was mooi, bedankt!
Als comité kijken we in ieder geval met heel veel plezier terug op de gezellige ontvangst in de gemeente. Nog niet traditioneel, maar wel een mooi feestje samen met jullie. We genieten nog na van de fijne bezoeken aan alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer en aan ’t Overstapje. We brachten een sportief bezoek aan Right-oh. En het eerste groter opgezette Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis was een succes en zeker voor herhaling vatbaar. We kijken daar dan ook trots op terug. En dat was ons nooit gelukt zonder alle vrijwilligers, hulptroepen, samenwerkingspartners, sponsoren en donateurs. Naast hen bedanken wij iedereen, kinderen, ouders, grootouders, vrienden en bekenden voor hun enthousiasme en feestelijke bijdrage.

 

Voor nu wensen wij jullie allemaal een gezellige pakjesavond en zien jullie graag volgend jaar weer! Maar eerst zwaaien wij maandag 6 december mee via www.sintgeertruidenberg.nl/tv en SlogTV. En houd zeker de Facebookpagina SintGBRV in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 

 

 

Sinterklaasperiode graag anders afgesloten
Beste kinderen, (groot)ouders en ieder ander die jaarlijks met enthousiasme Sint en alle Pieten welkom heten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat keken wij als Sint Nicolaas Comité ook dit jaar uit naar de Sinterklaasperiode. Een periode die nog lang niet afgelopen had moeten zijn, maar plots tot een einde komt.

De cijfers lopen op en steeds meer kinderen zijn besmet. Wij vinden het zeer spijtig, maar dan moet je als comité het enige juiste besluit nemen. Alle nog geplande activiteiten gaan niet door. We kunnen immers de veiligheid van jullie, onze gasten en die van onze vrijwilligers en hulptroepen niet garanderen.

Ongeacht de uitkomst van de persconferentie a.s. vrijdag vinden wij het als Sint Nicolaas Comité niet verantwoord om met grote groepen mensen, waaronder kinderen van alle scholen in de gemeente, samen te komen voor Sinterklaasactiviteiten. Ongeacht of deze nu binnen of buiten plaatsvinden. Wij hadden deze Sinterklaasperiode graag anders afgesloten, maar hopen met deze keuze ons steentje bij te dragen om dit nare virus een halt toe te roepen.

We kijken in ieder geval met heel veel plezier terug op de gezellige ontvangst in de gemeente. De intocht lukte nog niet traditioneel, maar we maakten er wel een mooi feest van samen met jullie. De fijne bezoeken aan alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer en aan ’t Overstapje kunnen wij in onze zak steken. We genieten er nog van na. Een sportief bezoek aan Right-oh zat er ook in. En het eerste groter opgezette Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis was een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Sint, Hoofdpiet en alle andere Pieten blijven gewoon jullie schoenen vullen en doen hun ronde op pakjesavond. Helaas is het niet mogelijk ze dit jaar nog te ontmoeten.

We kijken met trots terug op de activiteiten die wel door konden gaan dit jaar. En dat was ons nooit gelukt zonder alle vrijwilligers, hulptroepen, samenwerkingspartners, sponsoren en donateurs. Naast hen bedanken wij iedereen, kinderen, ouders, grootouders, vrienden en bekenden voor hun enthousiasme en feestelijke bijdrage.

Wij wensen jullie nog een hele fijne Sinterklaasperiode, een gezellige pakjesavond en zien jullie graag volgend jaar weer!

IMG 9420 bw Medium

Geweldig scholenbezoek en Sinterklaasontbijt

Na een geweldige ontvangst, waarbij Sint en Pieten door de straten reden in een stoere auto, in TukTuks, op tandems en scooters. Bezochten Sint en Pieten alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Overal werden ze vrolijk ontvangen en werd het een feestje met zang, dans en gezellige verhalen. Er werd een sportief bezoek aan Right-oh gebracht en zondag schoven ouders en kinderen aan bij het Sinterklaasontbijt in Fort Sint Gertrudis.

Wat een fijne week hadden Sint en Pieten. Op dinsdag en woensdag waren ze welkom op alle scholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Zaterdag was een sportief dagje en zondag een smakelijke toen kinderen en ouders aanschoven voor het Sinterklaasontbijt.

Warm welkom
Op dinsdag en woensdag werden Sint en Pieten op alle scholen geweldig verwelkomd. Of ze nu ontvangen werden op het schoolplein of in de gymzaal, overal waren enthousiaste kinderen met vrolijke koppies en mooie tekeningen. Er werd gezongen, gedanst en mooie gedichten voorgedragen. Op één van de scholen kreeg Sint zelfs een bed aangeboden in een mooi kasteel. Wat voelden Sint en Pieten zich overal welkom. Ze hadden nog wel langer willen blijven. Voor Sint en Pieten uitgezwaaid werden, kregen alle kinderen een lekker zakje pepernoten. Ook werd ODC ’t Overstapje bezocht. Daar waren de kinderen net lekker aan het buitenspelen. De Pieten mochten gezellig meedoen en sprongen enthousiast op de mooie fiets en skelter. Na het fijne en gezellige bezoek werd er met moeite afscheid genomen.

Sportieve dag
Zaterdagochtend brachten enkele Pieten een bezoek aan de winkels op de scooter. En ’s middags mochten Sint en Pieten hun sportiviteit laten zien bij Right-oh. Al waren ze vooral onder de indruk van de voetbaltechnieken en kunstjes van de kinderen. Na het bezoek liepen alle jeugdleden er warmpjes bij.

Gezellig ontbijt
En wat hebben Sint en Pieten uitgekeken naar zondag. Vorig jaar kon het Sinterklaasontbijt niet doorgaan, maar dit jaar pakten ze groots uit. De kinderen en ouders werden ontvangen door de Pieten die hen ook naar hun plaatsen brachten. Het was meteen gezellig, maar waar bleef Sinterklaas nu toch? Samen met Hoofdpiet gingen de kinderen op zoek en uiteindelijk riepen ze samen Sinterklaas uit zijn bed. Die lag nog heerlijk te slapen en had niet zoveel kinderen bij het ontbijt verwacht. Hij kleedde zich snel aan en werd helemaal wakker van de gezellige ochtendgymnastiek. Er werd lekker gegeten, maar vooral genoten van de gezelligheid met Sint en Pieten. Een fijne ochtend die voorbij vloog.

Veiligheid voorop
Hopelijk zien we elkaar nog een keer. Dat wordt gezellig samen zingen, dansen en zwaaien. Bij alle bezoeken en ontmoetingen staan gezondheid en veiligheid voorop. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van Sint en Pieten, maar knuffelen en handen geven, doen we nu liever niet. Iedereen boven de 13 jaar vragen wij 1,5 meter afstand te houden, Sint en Piet zwaaien dan hartelijk naar jullie.

Deze Sinterklaasperiode staan er nog enkele activiteiten op het programma, maar steeds opnieuw bekijkt het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg en Raamsdonksveer wat haalbaar en veilig is binnen de huidige coronamaatregelen. Houd daarom onze website www.sintgeertruidenberg.nl en Facebookpagina SintGBRV goed in de gaten. Bezoek de website ook voor leuke spelletjes of het terugkijken van de Sintvlog.

 

Samen zingen, dansen en zwaaien
Door onvoorziene omstandigheden kon het winkelbezoek van Sint en Pieten afgelopen zaterdag helaas niet doorgaan. Excuses dat wij jullie hier niet eerder van op de hoogte konden stellen. Als comité zijn wij afhankelijk van vrijwilligers en doen allemaal ons best.

Natuurlijk willen wij jullie nog steeds ontmoeten en hebben een nieuw bezoek ingepland. Zaterdag 27 november vanaf 14.30 uur maken Sint en Pieten een rondje in het winkelcentrum van Raamsdonksveer.

Samen zingen, dansen en zwaaien. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van Sint en Pieten, maar knuffelen en handen geven doen we nu liever niet. Iedereen boven de 13 jaar vragen wij 1,5 meter afstand te houden, Sint en Piet zwaaien dan hartelijk naar jullie.

Jammer dat het niet doorging, maar wij kijken uit naar zaterdag 27 november..

24831322 1739006562805396 2274697861347368052 o Medium

Winkelbezoek Raamsdonksveer

Sinterklaas en Pieten zijn blij weer zoveel kinderen ontmoet te hebben. Maar Sint vindt het ook erg jammer dat hij niet iedereen gezien heeft. Daarom maakt hij zaterdagmiddag 20 november een rondje bij de winkels in Raamsdonksveer. Ziet hij jou daar?

's Ochtends kom je al enkele Pieten tegen. Van ongeveer 10.30 tot 12.30 uur zijn enkele Pieten op pad. Van 14.00 tot 15.00 uur brengen Sint en Pieten een bezoek aan de winkels. Tot zaterdag!

 

Wat een feestelijke ontvangst voor Sint en Pieten

Wat was het een spannende week. We wisten dan wel dat Sint en Pieten naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer zouden komen, maar wanneer en waar zouden we hen dan zien? Ze konden niet met de boot naar de Passantenhaven komen, maar dat was dan ook het enige wat we wisten. Gelukkig kwamen alle kinderen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer meteen in actie na een oproep van reporter Christel de Laat. Alle kinderen gingen voor Dingeman op zoek naar een glimpje van de staf of een pietenmuts. En alles wat ze maar zagen vertelden ze aan hem door. En ja hoor, na een mooie ontvangst door locoburgemeester Mike Hofkens op de Markt in Geertruidenberg kwamen Sint en de Pieten de straten door.

Wat een geweldige Beste Officieuze Pietenreporters (BOP’ers) wonen er in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat stuurden jullie mooie foto’s en filmpjes naar de studio van Dingeman. Vanaf 12.00 uur deed Dingeman live verslag vanuit zijn speciale studio en wat een bijzondere gasten ontving hij daar. Locoburgemeester Mike Hofkens en BOP’er Anthony waren zijn eerste gasten. Na wat goede tips van reporters in de straten gingen zij op zoek naar de eerste glimp van Sint en Pieten.

Hé razende reporters, deel jouw Sint en Pieten foto’s en filmpjes via 06-13 67 62 15!

Sinterklaas en Pieten komen zondag naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Vanaf 12.00 uur gaan alle Pieten de straten door. Zorg dat ze jou kunnen vinden door jullie raam mooi te versieren. Natuurlijk mag je ook voor je huis op de uitkijk staan, zodat je ze zeker niet mist.

Sinterklaas en Hoofdpiet gaan ook op pad. Zij volgen een zo groot mogelijke route, maar het is voor hen niet mogelijk alle straten te bezoeken. Maar Dingeman houdt jullie live op de hoogte van de locatie van Sint en Hoofdpiet vanuit zijn studio. Natuurlijk kunnen jullie zelf ook alvast uitkijken naar Sint en Hoofdpiet. Stuur als een razende reporter jouw filmpjes en foto’s naar Dingeman dan kan hij ze meenemen in de uitzending! App ze naar 06-13 67 62 15.
Zo maken we er samen een mooi feestje van. Rond 16.00 uur vertrekken Sint en Pieten weer naar het Pietenhuis. Afhankelijk van het weer kan dit wat later of eerder zijn.
Kijk morgen vanaf 12.00 uur mee via www.sintgeertruidenberg.nl/tv en natuurlijk ook in je eigen straat en wijk. Veel plezier! lezier en tot zondag!

IMG 0979bw

 

Nieuws bevestigd door de officieuze Pietenreporter

 

Het aftellen is nu echt begonnen, nog een paar nachtjes slapen en dan zetten Sint en Pieten voet op Nederlandse bodem. En het allermooiste nieuws zondag 14 november zien wij ze vanaf 12.00 uur in de straten van Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Wat kijken we uit naar hun bezoek en wat fijn dat we vanaf deze week weer mee genieten met de avonturen van Dingeman via de Sintvlog. Vrind van Sint laat deze week 3x van zichzelf horen, kijk jij ook mee?

Maandagmiddag zagen we Dingeman in de eerste Sintvlog. Bij de haven kwam hij Jont tegen, die hem het liefst rode billen bezorgde. “Want waarom komt Sinterklaas dit jaar niet?” Gelukkig stelde Dingeman haar snel gerust, niet al het nieuws wat je hoort klopt. “Neem al die reporters maar met een grote korrel zout.”

November is begonnen, de maand waarin Sinterklaas en Pieten naar Nederland komen. Dat ze dit jaar niet de Passantenhaven binnenvaren, is bekend, maar waar gaan we ze dan zien? Waar duiken Sint, Hoofdpiet en alle andere Pieten dan op? Een hele belangrijke vraag en Dingeman gaat voor ons op zoek naar het antwoord. Hij heeft al hulptroepen ingeschakeld. Benieuwd wie dit zijn? Kijk vanaf maandag 8 november naar de nieuwe Sintvlog via www.sintgeertruidenberg.nl/TV.

Dingeman is er maar druk mee

Traditionele intocht of niet, het is 100% zeker dat Sinterklaas en Pieten naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer komen. Een intocht met een boot laten we varen, maar als ze niet aan de haven aankomen, waar moeten we ze dan opwachten? Wees gerust net als vorig jaar kun je gewoon thuisblijven, want de Pieten verspreiden zich over alle straten. En al kunnen Sint en Hoofdpiet niet alle huizen langs, ze komen zeker bij je in de buurt. Zondag 14 november vanaf 12.00 uur start Dingeman met uitzenden op tv, maar kun je ook de Pieten in jouw straat verwachten. Dat wordt weer een gezellige middag!

Traditionele intocht of niet, het is zeker dat Sinterklaas en Pieten naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer komen. Dat we een intocht met boot moeten laten varen is bekend, maar we gaan ook dit jaar voor een fantastisch Sinterklaasfeest. En of ze nu aankomen per bus, fiets of te voet. Dat Vrind van Sint Dingeman ze met enthousiasme opwacht, weten we 100% zeker!

Alle boutjes en moertjes gesmeerd

Leggen Sinterklaas en de Pieten de reis vanuit Spanje wel af met de boot? Dan hebben ze vast alle moertjes en schroefjes goed gesmeerd, alles moet natuurlijk goed draaien en stomen, anders kom je niet ver.

Al was de intocht vorig jaar anders dan anders, het was wel een geweldig feest. Heb jij de Pieten zien rijden in TukTuk, op tandems en de scooter? Met een hoop gezwaai, geklets en getoeter. Het was een vrolijke boel, waar we met veel plezier op terugkijken. Maar nog liever kijken we vooruit, want ook dit jaar bezoeken Sint en Pieten Geertruidenberg en Raamsdonksveer. De intocht met de boot moeten we helaas laten varen, maar dat ze ons met een bezoek verrassen is wel zeker! Toch?

Sinterklaas kennende zijn de voorbereidingen in Spanje in volle gang. En ook het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) is van alles aan het regelen voor een fijne Sinterklaasperiode. Zorg jij dat je er klaar voor bent? Begin alvast maar met oefenen van alle gezellige Sinterklaasliedjes en bedenk alvast wat je het allerliefste krijgt.