Wie zoet is...
- één ons zelfrijzend bakmeel
- half ons bruine basterdsuiker
- theelepel speculaaskruiden (mensgel van nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper)
- beetje zout
- 60 gram ongezouten roomboter
- eetlepel melk
Kneed de boter samen met de suiker zacht. Doe alles bij elkaar en kneed tot een soepele deegbal. Rol het in huishoudfolie en zet het een uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak kleine balletjes van 1 cm. Bak 15 minuten in de oven en smullen maar!!
- 185 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram koude roomboter
- 80 gram suiker
- 1 lepel speculaaskruiden
- beetje zout
- handje amandelen om te versieren
Oven voorverwarmen op 170 °C .
Bakmeel zeven en met boter, suiker, speculaaskruiden en zout snel mengen tot kruimelig deeg. Daarna soepel kneden. Half uurtje in plastic folie in koelkast leggen.
Deeg uitrollen tot lap van ongeveer halve centimeter dik. Hier een pop van vormen. Leg de pop op een bakplaat en prik er gaatjes in .
Druk de amandelen er in en bak de pop in het midden van de oven in 25 minuten bruin.
- 60 gram pure chocolade (1 reep)
- 1 eetlepel roomboter
- spuitzak met kartelmond
- bakpapier
De chocolade laten smelten (au bain marie) en door de losgeklopte boter mengen. Beetje laten afkoelen en in de spuitzak scheppen. Spuit een mooie letter op het bakpapier. Leg de letter een uurtje in de koelkast.
Om je vingers bij af te likken, dus eet maar snel op!!
Borstplaat
- 500 gram witte basterdsuiker
- flinke eetlepel cacao
- 150 ml room (ongeklopte slagroom)
- 40 gram roomboter en wat extra om in te vetten
- bakplaat met een vel bakpapier
- vormpjes (rondjes of hartjes)