Zondag 13 november varen zij de haven binnen

Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg en Raamsdonksveer is druk bezig met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Afgelopen twee jaar hebben Sint en Pieten genoten van de gezellige bezoeken aan jullie per tandem, scooter en TukTuk. Maar wat vinden ze het fijn om dit jaar eindelijk weer samen een feestje te vieren in de Passantenhaven in Geertruidenberg. Ben jij er zondag 13 november ook bij?

22 kadeNa twee jaar een alternatieve aankomst gevierd te hebben met alle inwoners uit Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Waar we graag aan terugdenken. Kijken we nu met veel plezier uit naar de intocht van 2022. Dit jaar terug naar hoe het was, maar ook laten we het beste van afgelopen twee jaar niet los. Dit jaar een intocht in de haven met de pakjesboot waar Dingeman als vanouds Sint en Pieten van harte welkom heet. Dingeman is om 12.30 uur aanwezig in de haven, waar hij graag samen met jullie uitkijkt naar de komst van Sinterklaas en de Pieten.

Van de haven naar de Markt

Wanneer Sinterklaas en alle Pieten welkom zijn geheten in de haven en door jullie allemaal zijn toegezongen. Wandelen ze graag samen met jullie naar de Markt in Geertruidenberg via de Brandestraat. Op het bordes van het stadhuis worden ze officieel van harte welkom geheten in de gemeente. En heb jij tijd om jouw tekening aan één van de Pieten te geven (of wacht totdat we op een plein bij jou in de buurt zijn). Waag een dansje met de Pieten, snoep lekker van de pepernoten of geef een hand aan Sinterklaas. We maken er in ieder geval samen een gezellig feestje van op Markt. En daarna feesten we gewoon nog even door.

Rondje pleinen
Vind je het nu te druk in de haven of op de Markt? Na de gezellige samenkomst op het marktplein stappen Sint, Hoofdpiet en de Pieten op de scooter en tandem of laten ze zich vervoeren in een TukTuk of schoolbus. Waarna ze graag met jullie dansen, zingen en bijkletsen op de volgende pleinen:
14.30 uur Maalderijplein
14.55 uur Speeltuin Everdonk
15.20 uur Speeltuin aan Anna Blamanpad
15.45 uur Burgemeester Krijgsmangeerde (parkeerplaats bij BS De Ruif)
16.10 uur Bachplein
16.35 uur Parkeerterrein bij Fitnesscentrum Van Drunen

Na een laatste keer zwaarien is het programma van die dag afgelopen. De tijdstippen kunnen wat afwijken, maar dan weet je wanneer je ons ongeveer kunt verwachten.

Scholenbezoek
Afgelopen twee jaar hebben Sint en Pieten, en gelukkig ook de kinderen, juffen en meesters, genoten van onze bezoeken aan de basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Ook dit jaar zijn wij weer welkom bij de groepen 1 t/m 4 in de week na de intocht. Er worden 7 scholen bezocht op maandag 14 en dinsdag 15 november, dat wordt weer gezellig samen zingen, dansen en lol maken. Oefen jij alvast wat liedjes en dansjes voor ons bezoek?

Ontmoeten wij jou ook in ’t Fort?
Op zondag 27 november organiseren wij samen met Fort Sint Gertrudis een gezellige dag met verschillende Pietenactiviteiten. Denk aan een Sinterklaasontbijt, -brunch en kindermiddag vol leuke activiteiten. Zodra de precieze tijden bekend zijn, horen jullie meer over de kaartverkoop. Hierbij zijn natuurlijk de prijswinnaars van de mooiste tekeningen en knutselwerken van harte welkom!

Op naar een gezellige en feestelijk intocht!
Hopelijk kunnen alle plannen en activiteiten gewoon doorgaan, maar natuurlijk zullen wij ook dit jaar rekening moeten houden met de coronamaartregelen die op dat moment van toepassing zijn. Op naar een fijne intocht samen in de haven op zondag 13 november en daarna ontmoeten we jullie graag op één van de pleinen.