Ook voor Sinterklaas en de Pieten

Toen we in 2019 de pakjesboot uitzwaaide, konden we niet bedenken hoe het jaar 2020 zou verlopen. Een jaar waarin heel veel dingen andersont dan anders zijn vanwege het coronavirus. En nu november dichterbij komt, vragen we ons natuurlijk af wat dit betekent voor het Sinterklaasfeest in Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

l1 komen sint en de pieten toch wel naar Nederland 19 10 2020Sinterklaas kennende doet hij er alles aan om er weer een geweldig feest van te maken voor jong en oud. En het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) hoopt dat hem dat ook gaat lukken. Nu is het afwachten of er niet teveel Pieten verkouden zijn en of de pakjesboot in november de haven van Spanje mag verlaten.

Maak er thuis een feestje van
Als comité gaan we voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode, waarbij we rekening houden met de geldende coronamaatregelen. De gezondheid van de inwoners van Geertruidenberg, Raamsdonksveer en ook van alle betrokken vrijwilligers staat voor ons voorop. Een intocht in de passantenhaven en kindermiddag zitten er dit jaar dan ook niet in. We willen alle kinderen, ouders en grootouders vooral oproepen thuis te blijven. Maak het thuis extra gezellige en knus met gezellige versiering en zelfgebakken pepernoten. Dan zorgen wij dat Vrind van Sint Dingeman jullie op de hoogte houdt via zijn bekende Sintvlog. Hij komt zo via het scherm jouw woonkamer binnen. En we denken zeker dat Sint en de Pieten in het weekend van 14 en 15 november van zich laten horen en zien…

Hulppiet
Sinterklaas maakt al vele jaren de tocht van Spanje naar Nederland. En ook dit jaar zal hij er alles aan doen om op tijd in onze gemeente aan te komen. Misschien kunnen we hem alvast een beetje helpen. Als papa of mama verkouden is of moet hoesten dan mogen ze niet naar hun werk en dat geldt natuurlijk ook voor de Pieten. Ga jij mee op zoek naar geschikte hulppieten? Heb jij een papa, mama, opa, oma of misschien juf of meneer die dat wel zou kunnen? Knutsel alvast een mooie pietenmuts voor ze en laat ze alvast een beetje oefenen met klimmen op daken, pakjes inpakken en gedichten maken. Als Sint in november en december extra handen kan gebruiken, heb jij alvast wat goed hulppieten voor hem klaar staan.

Bedankt voor uw stem!
Deze maand kunt u op ons comité stemmen tijdens Rabo ClubSupport. Misschien heeft u uw stem al uitgebracht, heel erg bedankt! Heeft u dat nog niet gedaan? Steun ons met uw stem t/m 25 oktober. Dit kan via Rabo internetbankieren op uw computer of via de Rabobank app op uw telefoon. Fijn dat u ons met uw stem financieel kunt steunen. Uw bijdrage is van harte welkom. Alvast bedankt!

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.