Geniet mee met alle voorbereidingen


Sint en de Pieten hebben in Spanje genoten van een paar maanden rust. Maar beginnen nu langzaamaan de dagen af te tellen. Ze kijken uit naar hun bezoek aan Nederland. En ze zijn niet de enigen. Dingeman, de vriend van Sinterklaas, kan niet wachten tot het zover is. Hij houdt op zijn kalender dan ook precies bij wat er komende periode weer allemaal staat te gebeuren. En ook dit jaar houdt hij jullie daar graag van op de hoogte via zijn speciale SintVlog! In de week voor de intocht
geniet je weer mee met zijn avonturen.

Het lijkt nog zo kort geleden dat we de pakjesboot uitzwaaide in de Passantenhaven, het jaar is omgevlogen. En nu kijken we weer met spanning uit naar de dag dat ze aankomen in onze gemeente. Sint en de Pieten zijn druk bezig met alle voorbereidingen. De emmers met sop zijn niet aan te slepen. De stoomboot wordt gepoetst, de staf is weer blinkend schoon en ook Amerigo krijgt een goede sopbeurt. Alle pakken, petten en veren worden gewassen en natuurlijk worden ook de mantel en mijter niet vergeten. Maar niet alleen Sint en de Pieten zijn druk in de weer ook het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) heeft al de nodige voorbereidingen getroffen. Om zeker op tijd klaar te zijn voor het bijzondere bezoek.

Geniet mee met alle avonturen

Maar niemand heeft het zo druk als de vriend van Sinterklaas. Dingeman telt al vanaf 6 december vorig jaar de dagen af tot aan het bezoek van zijn beste vriend. En natuurlijk gaat hij zijn best doen om al voor de intocht iets van Sinterklaas en de Pieten te horen. Zijn eerste bezoek aan de burgemeester zit er al op. Natuurlijk laat hij jou ook weer graag meegenieten van alle voorbereidingen. In de week voor de intocht kijk je weer mee met al
zijn spannende avonturen. En zo houd jij meteen in de gaten of dit jaar alles vlekkeloos verloopt. We brengen je komende tijd op de hoogte van de precieze uitzenddagen en tijden. Dus houd onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl goed in de gaten.

Jaarlijks feestje

Natuurlijk is de hele Sinterklaasperiode een feest. Maar de aankomst van Sinterklaas en de Pieten blijft het meest bijzonder. Zondag 18 november varen ze Passantenhaven binnen, maar een intocht met alleen een stoomboot is natuurlijk niet compleet. Met jullie, kinderen, ouders, grootouders en alle andere Sint liefhebbers, maakt het Sint Nicolaas Comité er weer iets bijzonders van. Wij hopen dat jij er bij bent, want het wordt één groot feest. Om 12.30 uur heet Dingeman jullie graag welkom aan de haven en kan de show beginnen. En dan
samen wachten tot de pakjesboot de haven binnenvaart. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats, dus kom zoveel mogelijk te voet. 

Kindermiddag Dongemond

Omdat we Sint en de Pieten bijna een jaar hebben moeten missen, gaat het feest ’s middags gewoon door. Kom jij ook naar de kindermiddag op het Dongemond College? Na de intocht wandelen de Pieten richting Raamsdonksveer en jij loopt gezellig met ze mee. Sinterklaas en Hoofdpiet volgen als laatsten. Wil jij dansen en zingen met de Pieten, heb je wat speciaals te vertellen aan Sinterklaas of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Zorg dan zeker dat je er bij bent. Vanaf 1 november zijn de toegangskaartjes verkrijgbaar bij T&Espresso en Schoenmakerij De Leest in Raamsdonksveer en bij Slijterij Quist in Geertruidenberg.

Voor een kaartje betaal je € 1. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start, maar de deuren van het  Dongemond College gaan al eerder open.