Zijn jullie er klaar voor?

Als je goed oplet zie je Dingeman in de gemeente Geertruidenberg al weer druk in de weer. Deze grote vriend van Sinterklaas wil er natuurlijk voor zorgen dat Sint en alle Pieten veilig en op tijd de Passantenhaven van Geertruidenberg binnen komen varen. Ieder jaar gebeurd er wel iets waardoor de aankomst toch een beetje spannend wordt. Maar dit jaar heeft hij het helemaal onder controle. Diverse bezoeken aan het gemeentehuis zijn afgelegd en hij heeft daar een heel speciaal boek gezien. Niet iedereen mag in dit boek kijken, het ligt netjes te wachten op Sinterklaas. Daarom zit hij netjes op slot en ligt de sleutel in de kluis.

Ook benieuwd wat er allemaal in dit speciale boek staat en of de sleutel echt veilig in de kluis ligt? In de week voor de intocht geniet je mee met alle avonturen van Dingeman via de Sintvlog. Dan ben je helemaal op de hoogte en houd je meteen in de gaten of alles vlekkeloos verloopt. Via youtube en Facebook bekijk je op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 november steeds een nieuwe aflevering.

Oefenen maar
Een jaar lijkt altijd lang te duren, maar we kunnen nu langzaamaan gaan aftellen. In de stoomboot hebben we alle vertrouwen, die heeft al heel wat stormen doorstaan. Maar ben jij er ook al helemaal klaar voor? Zijn jouw schoenen gepoetst, is de schoorsteen niet te vies en heb je al wat tekeningen of knutselwerken op voorraad
liggen? En natuurlijk mogen al die mooie Sinterklaasliedjes weer eens geoefend worden. Want naast het zien van alle kinderen, kijkt Sint toch het meeste uit naar jullie gezang tijdens de intocht.

Jaarlijks feestje
Natuurlijk is de hele Sinterklaasperiode een feest. Maar de aankomst van Sinterklaas en de Pieten blijft het meest bijzonder. Zondag 18 november varen ze de Passantenhaven binnen, maar een intocht met alleen een stoomboot is natuurlijk niet compleet. Met jullie, kinderen, ouders, grootouders en alle andere Sint liefhebbers, maakt het Sint Nicolaas Comité er weer iets bijzonders van. Wij hopen dat jij er bij bent, want het wordt één groot feest. Om 12.30 uur heet Dingeman jullie graag welkom aan de haven en kan de show beginnen. En dan samen wachten tot de pakjesboot de haven binnenvaart. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats, dus kom zoveel mogelijk te voet.

Kindermiddag Dongemond
Omdat we Sint en de Pieten bijna een jaar hebben moeten missen, gaat het feest ’s middags gewoon door. Kom jij ook naar de kindermiddag op het Dongemond College? Na de intocht wandelen de Pieten richting  Raamsdonksveer en jij loopt gezellig met ze mee. Sinterklaas en Hoofdpiet volgen als laatsten. Wil jij dansen en
zingen met de Pieten, heb je wat speciaals te vertellen aan Sinterklaas of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Zorg dan zeker dat je er bij bent. Vanaf 1 november zijn de toegangskaartjes verkrijgbaar bij T&Espresso en Schoenmakerij De Leest in Raamsdonksveer en bij Slijterij Quist in Geertruidenberg. Voor een kaartje
betaal je € 1. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start, maar de deuren van het Dongemond College gaan al eerder open.

Op de hoogte blijven van alle Sint activiteiten kijk ook op de Facebookpagina Sint GBRV.