November is begonnen, de maand waarin Sinterklaas en Pieten naar Nederland komen. Dat ze dit jaar niet de Passantenhaven binnenvaren, is bekend, maar waar gaan we ze dan zien? Waar duiken Sint, Hoofdpiet en alle andere Pieten dan op? Een hele belangrijke vraag en Dingeman gaat voor ons op zoek naar het antwoord. Hij heeft al hulptroepen ingeschakeld. Benieuwd wie dit zijn? Kijk vanaf maandag 8 november naar de nieuwe Sintvlog via www.sintgeertruidenberg.nl/TV.

Dingeman is er maar druk mee

Traditionele intocht of niet, het is 100% zeker dat Sinterklaas en Pieten naar Geertruidenberg en Raamsdonksveer komen. Een intocht met een boot laten we varen, maar als ze niet aan de haven aankomen, waar moeten we ze dan opwachten? Wees gerust net als vorig jaar kun je gewoon thuisblijven, want de Pieten verspreiden zich over alle straten. En al kunnen Sint en Hoofdpiet niet alle huizen langs, ze komen zeker bij je in de buurt. Zondag 14 november vanaf 12.00 uur start Dingeman met uitzenden op tv, maar kun je ook de Pieten in jouw straat verwachten. Dat wordt weer een gezellige middag!

Poetsen, smeren en vertrekken…

Sint en Pieten komen niet met de boot naar onze gemeente, maar leggen ze de rest van de reis wel met de boot af? Ieder jaar voor vertrek worden alle moertjes en schroefjes goed gepoetst, gesmeerd en gecontroleerd. Alles moet natuurlijk goed draaien en stomen, anders kom je niet ver. Een routineklus, dus dat komt helemaal goed, toch? De koffers van Sint en alle Pieten moeten nu onderhand wel aan boord staan en dat geldt vast ook voor de cadeautjes en het snoepgoed. Dus dan is het een kwestie van bemanning aan boord en vertrekken maar. Hopelijk kan Dingeman ons volgende week vertellen of alle voorbereidingen goed zijn verlopen en of ze veilig onze kant op varen.

Mooie raamversiering
Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) gaat dit jaar voor een gezellige, spannende en knusse Sinterklaasperiode. Help jij mee? Nu we ze ook dit jaar niet samen in de haven ontvangen, willen we Sint en Pieten toch een heel mooi welkom geven. Het zou dan ook erg leuk zijn als jij het raam mooi versierd. Met slingers of tekeningen of leuke teksten, wat je maar kan bedenken. Dat ziet er niet alleen heel gezellig uit, de Pieten weten dan ook waar ze jullie kunnen vinden.

Samen aftellen
Het aftellen naar het mooiste feest van het jaar is nu echt begonnen. Niet alleen kijken we uit naar zondag 14 november. Ook dinsdag 16 en woensdag 17 november zijn feestelijke dagen voor ons. Dan bezoeken we alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Alle kaarten van het Sinterklaasontbijt zijn uitverkocht, maar de kinderen met het mooiste knutselwerk of de mooiste tekening maken nog kans om aan te schuiven. Deze week worden er kleurplaten naar de scholen gebracht, zodat jij daar een mooi kunstwerk van kan maken. Zit je hier nu niet op school, print hem dan zelf uit via de website of vraag ernaar bij het gemeentehuis.

Blijf vanaf maandag 8 november op de hoogte via de Sintvlog of neem eens een kijkje op onze website www.sintgeertruidenberg.nl of Facebookpagina SintGBRV.

 

sg21 l3 dingeman gaat voor ons op zoek naar het antwoord 02112020